Brass&Gold

Skulle du kunna tänka dig att flytta in i en etagevåning från sekelskiftet med kakelugn i nästan var rum och ett orangeri på ovanvåningen? Välkommen till denna drömfemma på 180 kvm mitt i centrala Stockholm!

I köket finner vi en extremt vacker pastellgrön kakelugn, snygg köksinredning i mörk stil kombinerat med bänkskivor i vit marmor och mässingsdetaljer. På väggen ses vitt enkelt kakel som ger en känsla av fransk bistro och köket är krönt med en praktisk köksö! Full pott!

I hela lägenheten hittar man vackra sekelskiftesdetaljer och stora fönster tillsammans med fint plankgolv med patina.

Alltid mysigt med kakelugn i sovrummet. Notera den fina stylingen med olika sängbord och gardiner som går ända från tak till golv.

I hallen finner vi den charmiga trappan som leder upp till det lilla orangeriet och balkongen på ovanvåningen. I orangeriet finns plats för umgänge och en snygg apoteksbänk med diskho. Här hänger det vinglas på väggen i en riktigt snygg mässingshängare som för tankarna till lyxiga restauranger eller barer.

Bilder via Skeppsholmen

En av de bästa sakerna med julen är glögg och en rolig tradition i samband med detta är Blossas årsglögg! Årets smakinspiration kommer från England och deras nationaldryck tesorten Earl Grey. Glöggen smak är enligt Blossa "söt och frisk med glöggtoner som dröjer sig kvar i munnen för att avslutas med en klar citrus- och tesmak". Spännande och jag måste även ge en eloge för den mycket fina designen på flaskan!

Bilder från min fönsterkarm. Glöggmuggar från Le Creuset.

 

Translation: Blossa gives us this years glögg with a taste of Earl Grey.

Jag vet att jag har skrivit om Malin Perssons hem tidigare och jag vet att några av bilderna är väldigt lika men jag tycker att detta är så fint att jag måste lägga ut det igen! Och återigen, det stora svarat skåpet i Malins kök är så j*kla snyggt!

Bilderna kommer denna gång från den franska inredningstidningen Milk Decoration som i somras gjorde ett reportage i deras magasin om Malins hem! Nu har de även val att publicera reportaget på deras hemsida och det som är bra för oss är att webversionen innehåller fler bilder än de som fick plats i tidningen! 

PS. Läs mer om det jag skrivit om Malins hem tidigare!

 

Translation: More pictures from Malin Persson's home in Malmö! I just love this house!

Hemtrender har tipsat om fin lägenhet på Nordhemsgatan 20, Göteborg, som tyvärr redan är såld via Entrance Mäkleri. Men trots att den är såld så kan man ju alltid titta på de fina bilderna och låta sig inspireras av stylingen och de vackra detaljerna. De som köpt denna lägenhet har verkligen köpt sig en liten drömlägenhet!

Vacker kakelugn och häftiga safarisinspirerade stolar.

Vågen som står på ett enkelt svart sideboard i vardagsrummet är helt fantastisk. En sådan skulle jag vilja hitta på loppis och ta med mig hem! Får nog bli nästa loppis-mission!

Extremt snyggt vitrinskåp med fina mönster i träluckorna. Även detta i snygg matt svart finish! Matchar bra med köksbordet och den fina pinnstolen!

Enkelt, vitt och vackert i köket! Jag tycker det är charmigt när man har en liten hylla i köket där man kan ställa fina koppar och andra inredningsdetaljer!

 

 

Translation: A beautiful apartment for sale in Gothenburg!

Idag började jag och Peter dagen med att åka till Hemtex på Väla och gå på morgonshopping. Det bjöds på frukost med mackor och gott kaffe, 30% på allt i butiken och lite trend/produktinformation från Hemtex chefdesigner. En trevlig morgon helt enkelt. Vi köpte en stor rund vas och ett doftljus, men fick också en liten goodiebag innehållande en handduk och skrubb från YR med oss hem. Tack Hemtex!

Väl hemma var jag så klart tvungen att ta några bilder på den fina vasen och jag passade då även på att ta bilder på Anithas nya poster från Olle Eksell. Så snygg och den passar helt perfekt mot den röda tegelväggen!