Brass&Gold

September månad tar slut idag och vi ger oss in i en något mer höstig oktober. I slutet av var månad presenterar jag månadens lista efter inspiration från Tant Johanna. Vill du se mina tidigare listor så finns de alla under kategorin Månadens lista.

Bil

Man kan väl inte göra annat än att älska denna söta bil!

Mat

Detta är ett recept jag snart måste testa! Rostad broccoli med kyckling och avokado låter gott!

Lampa

Jag älskar min lampa i 24K guld från Design House Stockholm! Den är perfekt nu när hösten närmar sig med stormsteg och man vill lysa upp hemmet och hålla mörkret borta. 

Citat

Fint citat från @mija_mija.

Resmål

Jag såg denna bild på Instagram för inte så länge sedan och blev oerhört sugen på att besöka Venedig! Det ser så vackert ut!

Skor

Jag älskar alla mina Dr. Martens och just nu tror jag dessa i brun mocka är mina favoriter! De är inköpta i Berlin precis innan julen förra året och börjar nu bli precis lagom slitna.

 

Translation: A monthly list of things I like!

Kähler släpper höstnyheter i samarbete med Studio Arhoj och detta är nog ett samarbete som de flesta inte hade väntat sig, men oj så skoj det är! Och snyggt! Jag älskar formerna och de snygga färgerna (speciellt den gröna) - jag skulle lätt kunna köpa en av var sort! Kollektionen heter Unico och du kan beställa den här!

Via That Nordic Feeling

 

Translation: Kähler and Studio Arhoj presents the new autumn serie Unico and it's amazing! I just love the shapes and colors of these vases.

Det har varit en ganska seg måndag då jag först kom hem till lägenheten sent igår kväll. Även om det är skönt att klaga har jag bara mig själv att skylla. Åkte lite försent från Sverige men det var så mysigt att umgås med föräldrarna och hinna äta kvällsmat innan avresa!

I förra veckan köpte jag några kaktusar av det större slaget på IKEA tillsammans med en glaslåda med korklock från Synnerlig-kollektionen. På vägen hem från undervisningen idag bestämde mig för att jag skulle plantera mina kaktusar i krukor och göra det lite fint i fönstren här hemma!

Jag började med att plocka fram allt jag behövde och bestämde mig för vilken kaktus som skulle hamna i vilken kruka!

Här är kaktusarna jag planterade! Jag gillar verkligen de med lite hår på! Jag tycker de är söta! De små kaktusarna är också fina och de köpte jag idag!

Såhär ser glasburk med korklock från Sinnerlig-kollektionen ut och förutom i den planterade jag också i en terakottakruka, en vit kruka och i en gammalt doftljus.

Dags för plantering!

Tips när man planterar kaktusar är att använda någon form av handske som skydd så man inte får taggar i händerna!

Fler kaktusbilder och halvvägsresultatet. Den guldiga "krukan" är ett "färdigeldat" doftljus! Bra att kunna återanvända istället för att kasta!

Jag är nöjd med dagens arbete och resultatet! Nu pryder dessa nyplanterade kaktusar både fönstret i mitt kök och i vardagsrummet.

En sak som jag ofta finner väldigt charmigt är när man inreder med tidningar! Tidningar är snygga och jag tycker det ger personlighet till rummet. För visst kan vilka tidningar du läser avslöja lite om din person och dina intressen?

Mina nyligen inköpta inredningstidningar ligger i hög på mitt svarta soffbord. På soffbordet står där även en del ljusstakar i mässing och i den ena ligger det två små söta ägg. Ett i sten som jag hittade på en återvinningsstation i våras och ett i mässing som jag köpte för några kronor på loppis nu i höst! Jag tycker de är riktigt snygga!

 

Translation: One thing I really like is to decorate with magazines. Magazines is both beautiful and they tell you a little bit about the person who lives in the house. I combined the magazines with some candleholders and two small eggs. One of the eggs, the stone/marble one, is from the local recycling station and I bought the brass-egg at a flee market not long ago.

Helgen har spenderats i Sverige hemma hos mina föräldrar och det har varit extremt mysigt och skönt! Förutom att umgås med familjen har jag och Peter varit på en kompis bröllop där jag också fotograferade. Jag hoppas på att bilderna blir riktigt fina och jag kanske visar er några av dem senare.

Som ni förhoppningsvis redan vet är det ju söndag och det betyder veckans inspiration! Här kommer några fina grejer jag tittat på och läst om under veckan som gått!

Om du gillar Tacos är detta boken för dig! El Taco Book ser ut att vara en fin bok från grundarna av street food-vagnen El Taco Truck, Nikola och Niklas. I El Taco Book har de samlat sina bästa recept och du kan köpa boken på Adlibris. Tips och bilder via Inredningshjälpen.

Volang tipsar om Tumblr-sidan Organized Clutter. Oj så fina bilder man finner där! Detta är en ny obsession för min del!

Fin lägenhet på Bjurfors via Trendspanarna. Snygga enkla hyllor i både kök och vardagsrum!

Lite sent (SS15) men jäklar vad snyggt dessa bilderna är! Arhoj levererar! Jag skulle gärna vilja ha en av de små kloten med rinnande färg! PS. Kolla även deras AW15 kollektion!

 

Translation: Inspiration from the past week!

Även om julen känns ganska långt borta just nu så börjar den så sakta närma sig vilket betyder att många kedjor släpper sin julinspiration och nya produkter. Här kommer sammanfattning från det jag gillar mest från IKEA och Lagerhaus.

IKEA bjuder på julgranskulor i trä och fina julstjärnor. Träkulorna är enkla, snygga och helt rätt i tiden. Jag tror helt klart jag kommer införskaffa några när de kommer i butik!

Även Lagerhaus har också skickat ut inspirerande bilder inför årets högtid. Här ser vi vackra fat, snygga guldiga bestick och härliga glöggmuggar. Tycker framförallt sista bilden med inspirerande dukning är väldigt fin!

 

Translation: It's still many months to christmas, but many companies are now releasing their christmas inspiration and products. Here's my favorites from IKEA and Lagerhaus.