Brass&Gold

Boken The Kinfolk Home är nog höstens mest efterlängtade bok och nu är det klart att den släpps den 20 oktober. I boken får man följa med författaren Nathan Williams till 35 underbara hem världen runt med temat "slow living". Om man ser på bilderna som blivit släppta verkar boken minst sagt lovande. Jag tror och hoppas att den kommer leva upp till de förväntningar som jag har! Är detta en bok du kommer införskaffa?

 

Translation: The Kinfolk Home is right now one of the most awaited books in interior design. It will be available in yo local bookstore from October 20. In the book, the author Nathan Williams, takes readers into 35 homes around the world that reflect the values of slow living. I'm so looking forward to buy and read this book! Will you buy it when it comes out?

Vill du köpa en gammal skola i Gärdala kan denna pärla bli din för endast 700 000 kronor. Skolan är byggt 1912 och har extremt stor potential även om det nog föreligger ett stor behov av renovering. Jag fantiserar om hur fint de olika rummen kunde bli med lite verktyg och en del färg!

Exteriören är nog det som jag först fastnade för. Den röda panelen och den helt underbara vita verandan. Tänk er att sätta er denna veranda med en kopp kaffe och bara njuta i solen. Många av rummen är väldigt slitna, men grunden är väldigt bra och med lite (mycket) renovering tror jag detta hus kunde bli ett paradis på jorden. För min del känns det synd att det inte ligger i Skåne!

Via Fastighetsbyrån

 

Translation: An old school for sale in the middle of Sweden. This is a house with big potential and i wish it was located in Skåne instead.

En av de saker jag tycker absolut mest om att göra på helgen är att gå på loppis. Jag tycker på något sätt det är rogivande och inspirerande att gå där och titta på alla saker som säljs. Har man tur hittar man något man letat efter eller inte visste man behövde. Det bästa med loppissaker är att det är unika och att inreda med unika saker ger ett personligt och mysigt hem!

Många gånger inhandlar jag små saker på loppis som inte hamnar här på bloggen eller som i alla fall inte får något presentation. Det är ju egentligen ganska taskigt så här kommer några av de sakerna jag köpt under sommaren och hösten som jag tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet.

I somras hittade vi en helt underbar loppis utanför Helsingborg och på denna loppis köpte jag många fina ljusstakar. Detta är nog den jag förälskade mig mest i och just nu pryder den min fina hylla med rosa och mässing/guld tema. Pris? Ja, jag köpte denna plus 7 sju andra ljusstakar för 50 kr. Ett riktigt klipp alltså!

Denna var i lite grönaktigt glas är mitt senaste fynd! Jag köpte den faktiskt i förrgår när jag "råkade" gå in i kvarterets lokala second hand. Egentligen hade jag lovat mig att inte köpa något men denna vas i tunt glas och snygg färg kostade ju endast 10 kronor. Som hittat och jag kunde inte hålla mig! Så den fick följa med hem!

Det sista jag skulle vilja visa er är en blomspruta jag köpte för några veckor sedan, också här i Århus. Den är i mässing och väldigt fin! I love it!

 

Translation: Three small things I've found on flee markets during the last months.

IKEA har startat en programserie på nätet som heter "Vad Gafflar Ni Om?" med Martina Haag och Mogge Sseruwagi som programledare. Serien kommer utforska nojor och situationer som hindrar oss från att umgås mer tillsammans och programledarna kommer under seriens gång ta hjälp av beteendevetare, andra kunniga personer och inredningsexperten Jon Eliason.

Första avsnittet handlar om att bjuda hem folk och varför många tycker det är så jobbigt. Jag kan verkligen känna igen mig i många av argumenten och bortförklaringarna även om jag själv tycker jag är ganska bra på att bjuda hem. I min vänskapskrets gör vi nästan alltid så att vi handlar och lagar maten tillsammans. Det är både trevligt och enkelt, vilket gör att det inte är så jobbigt för den som bjuder hem. Ni kan se första avsnittet här nedan och jag kommer i alla fall följa de kommande avsnitten med spänning!

 

Translation: The other day IKEA started a show in Swedish.

Malin Persson, känd som programledare för succénTrädgårdstisdag, bor i Limhamn utanför Malmö med sin familj i en villa från sekelskiftet. När de flyttade från Rom till Sverige var en av de möbler de tog med sig ett stort skåp i svart med glasdörrar och gulddetaljer. Utifrån detta skåp valde familjen att designa hela sitt kök. Detta berättar Malin i en intervju med My Home.

"Det stod i min svärmors butik i Rom och när hon stängde fick vi det. Innanför en av dörrarna upptäckte vi att det står ’Rue Charlotte no 10’, så det har uppenbarligen stått på den adressen i Paris tidigare. Jag tycker att det är kul att skåpet gjort resan Paris-Rom-Malmö."Malin om skåpets historia

Skåpet inspirerade till en italiensk stil med fransk bistrokänsla och jag måste säga att resultatet är väldigt lyckat! Förutom skåpet, som är helt underbart, finns här helkaklade väggar, betonggolv, mörk köksinredning och mässingsdetaljer. Detta är en stil som jag skulle kunna tänka att inspireras av till vårt kommande kök!

PS. Jag har faktiskt bloggat om detta fantastiska skåp en gång innan men då visste jag inte var bilderna kom ifrån och vem skåpet tillhörde.

 

Translation: Malin Persson moved from Rome to Malmö, in Sweden, and with her she brought a big black Italian cabinet. The cabinet now stands in her kitchen and the rest of the kitchen design is inspired by it. This is so beautiful!

Abstrakt konst är något jag ofta tycket är väldigt snyggt i ett hem och på senaste tiden har jag hittat mycket sådan inspiration på Pinterest tillsammans med en hel del färginspiration. Då det inte alltid är så billigt att köpa konst kom jag på idéen att jag istället för att köpa skulle försöka måla en tavla själv! Jag tänkte "Hur svårt kan det egentligen vara?" Enda problemet är att jag inte direkt är någon konstnär... men skam den som ger sig! Såhär gick jag tillväga!

Inspirationen till min målning fick jag framförallt av de två bilderna här nedan. Den första målning i rosa nyanser med inslag av stänk av andra dova färg tycker jag är så vacker och färgmässigt gillar verkligen nyanserna i bilden på vattenbrynet. Min strategi blev helt enkelt att försöka kombinera inspirationen från de två bilderna och skapa något eget.

Jag började med att inhandla en duk att måla på och akrylfärger i rött, vitt, gult och gråblått från Søstrene Grene. Penslar hade jag hemma och sedan var det bara att sätta igång. Peter hjälpte mig när han var här (kändes stundtals som om en blind ledde en döv...) och vi skapade fina nyanser genom att blanda nämnda färger. Grunden i tavlan skulle ju vara ljusrosa så med första laget färg täckte vi hela duken i rosa nyans. So far, so good.

Nästa runda började vi blanda till lite andra nyanser av rosa som vi målade på med pensel. Tredje målningstillfället målade vi på lite rödare och gråare nyanser. De mer oregelbundna partierna med färg fick vi till genom att måla/lägga på färg på en plastfilm som vi sedan vände uppochner och "tryckte på" tavlan. Detta gjorde att vi fick lite slumpmässiga mönster som blev riktigt snygga! Vi avslutade de sista målaromgångarna med att dutta på små prickar i olika nyanser av gult och rött som gav lite extra liv i bilden.

Nu undrar ni kanske hur resultatet blev. Det kan ni se här nedan! Jag måste säga att det gick över förväntan och trots att jag/vi inte är speciellt duktiga på att måla ser detta ju nästan proffsigt ut. Ni borde klart testa detta där hemma om ni tycker om att skapa och så klar är det ju fritt fram att välja andra nyanser än de vi målat med. Själv funderar jag faktiskt på att göra en tavla i grönt som i så fall ska stå i mitt badrum. Jag får väl se när jag hinner det!

PS. Jag hade tagit en del bilder undertiden vi målade men de lyckades jag radera innan jag överförde dem till datorn. Segt. Hoppas det fungerar ändå...

 

Translation: Lately I've pinned a lot of paintings and color inspiration and the other day I felt like trying to paint something of my own. With Peter as my helper we painted the painting thing in the three last pictures. I'm actually very satisfied with the result, especially when I know that I'm no painter at all...