Brass&Gold

Jag bara älskar sovrummet på dessa bilder! Vackra diskreta färger, häftig matta, snygg spegel och ett annorlunda nattduksbord. I ett av hörnen har man placerat en safari-stol tillsammans med ett litet bord och några fina plantor. Jag skulle vilja köpa sängkläder som dessa! Undrar var man kan hitta det!?

Via sfgirlbay.com

 

Translation: I love this bedroom inspiration. Beautiful soft colors, a wonderful mirror and a nice chair in one of the corners. Perfection.

När jag inte har annat att göra eller inte orkar göra det jag borde hamnar jag väldigt ofta på Instagram. Det är ett allt för bra tidsfördriv men oj så mycket fint man kan hitta! Här kommer några av de bilder jag gillat de senaste dagarna!

Kaktusar via Kelly Lack. Så många fina det finns! Dör lite!

Fin poster, häftiga stolar och underbara färger på electrics.

Vilka häftiga mönster det kan finnas på pumpor!

Totrus Copenhagen är ett danskt företag som gör väldigt fina vaser!

PS. Vill ni följa mig på Instagram så heter jag @extended!

 

Translation: Some of the pictures I liked during the last day on Instagram. My name is @extended if you want to follow me!

En sak som jag fått upp ögonen för på sista tiden är hängande växter och därför var jag för några dagar sedan tvungen att testa att göra en ampel själv! Det var faktiskt väldigt enkelt och roligt så jag tänkte att jag ska visa er hur man gör!

Man kan i princip välja vilket snöre som helst och kombinera det med en kruka man har hemma. Själv valde jag ett brunt "paketsnöre" och en gammal terrakottakruka för jag tycker känslan av de två passar väldigt bra tillsammans! Vill du testa göra en egen ampel? Under följer en DIY-guide till hur du gör!

1. Börja med att klippa fyra (man kan även använda fler än fyra) lika långa snören på i alla fall en bit över en meter (så klart beroende på hur lång ampel och hur stor kruka du har). Det är bättre att ta för mycket och klippa av det som blir över i slutet än att sakna 10 cm när du nästan är klar! Snörena ska vikas dubbla och antingen fästas i en träring som på bilden ovan eller så gör man helt enkelt en knut med alla fyra snörena i så man får en ögla längst upp. Denna ring eller ögla kommer du senare hänga upp din ampel i!

2. Efter du har fäst snörena längst upp ska dessa delas in två och två så man får fyra olika "grenar" enligt bilden ovan.

3. På var "gren" knyter du en knut med de två snörena. Tänk på att alla dessa knutar ska vara på samma avstånd från din träring eller knut högst upp.

4. Fortsätt med att knyta en ny rad med knutar, denna gång genom att använda ett av snörena från den första "grenen" och ett från den andra. Upprepa tills du har tre knutar. Avsluta med att knyta ihop de två yttersta snörena (ytterst till höger och vänster på bilden ovan) så att du får en "ring".

5. Man kan välja att nöja sig med två rader av knutar eller så knyter man ännu en rad på samma sätt som i steg 4. Vad man väljer kan ofta bero på hur stor och hög kruka du har!

6. Avsluta med att knyta ihop alla snörena tillsammans i botten av ampeln. Nu är ampeln klar och det är bara att hänga upp din kruka och välja vad du ska plantera i den! Jag tycker det är galet snyggt med små kaktusar så det har jag i mina amplar! Ett fint tips är att hänga flera amplar på samma ställe!

Under ser du bilder på hur min första ampel blev och den hänger nu i köksfönstret. Snyggt va! Jag återkommer när med fler bilder när allt i fönstret är stylat och klart...

Veckorna rullar på i rasande fart och om inte det var nog så känns helgen sådär smärtsamt kort. Idag blir det en hemmadag här i Århus med städning, tvätt och läsning, men så klart kunde jag inte helt slita mig härifrån heller. Jag skrivit ett DIY inlägg som snart kommer upp, men innan det får ni här några saker som jag fastnar för under den gångna veckan!

IKEA presenterar nya kollektionen Björksnäs som ser ut att bli riktigt bra! Möblerna är tillverkade i björk och bygger på nordisk inspiration och design. Lansering i steg mellan oktober 2015 och februari 2016. 

Elsa har tipsat om goda recept i veckan som gått. In och titta! Det ser så gott ut så jag inte vet vart jag ska ta vägen!

Pella Hedeby har skrivit ett inlägg om stylisten Josefin Hååg som visar en styling Josefin gjort för Fantastic Frank. Så fint! In och titta!

Om du följt min blogg de senaste månaderna vet du nog redan att jag älskar både kaktusar och butiken Kaktus København. På deras blogg har de visat en underbar dukning där fokus så klart ligger på just kaktusar och suckulenter. Hur fint är inte detta!?

Efter en sommar i Sverige har jag för någon vecka sedan kommit tillbaka till Århus och min fina lägenhet här. Även om jag gillar grunden i lägenheter hade jag bestämt mig för att göra om en del när det nu gick mot en ny termin. Uppfräschning och nytt gör ju alla glada!

Jag började med att plocka ner en hel del saker från mina hyllor och min fönsterkarm. Jag funderade en hel del och sedan startade det roliga. På bilderna nedan ser ni hur det blev med några små kommentarer om mina tankar kring stylingen!

Inne i ett av hörnen, där snedtaket möter väggen, har jag en hylla till förvaring av ett och annat. Jag ville här göra ett hörn i rummet med fokus på böcker, guld och rosa. Jag gillar framförallt kombinationen av olika sätt att stapla böckerna på och att man blandar detta med lite fina detaljer. Till höger om hyllan fick min wire basket från Firm Living stå och ovanpå den lite mässingsdetaljer för att knyta ihop med hörnets tema.

På böckerna har jag placerat ett av alla mina kranium och kombinerat det med en målarduk, några polaroidbilder och rosa ljusstakar. Mässingsljusstakarna ni ser har jag hittat på loppis och på min wire basket står även mitt älskade ljus från Tom Dixon. Fasar för den dagen det tar slut (även om jag förmodligen kommer använda det som en kruka då)!

I fönstret ser ni, som jag även visat innan, att jag inrett med en liten whiskey-hörna. Snygga glas och några nya små drinkredskap får också plats. En av mina favoritsaker vad det gäller inredning ligger på den lilla bokhyllan - en lampa i guld från Design House Stockholm som jag fått av Peter!

Bredvid sängen, i ett helt annat hörs, har jag placerat en "bildäckskorg" med några tidningar i. På sidan hänger min lilla apa sådär lite lekfullt och busigt. Korgen använder jag även till att förvara datorsladden och lite andra saker som man gärna vill ha enkel tillgång till men som man kanske inte vill ska ligga framme helt.