Brass&Gold

När det gäller inredning blir jag allt för ofta fångad av en tanke om hur jag skulle vilja ha det hemma. Denna tanke kör sedan runt i mitt huvud och det är nästan omöjligt att bli av med den. Just nu är det citrusträd som snurrar runt i mitt huvud, eller mer specifikt citrusträd i köket.

Känslan jag vill komma åt är en härlig varm känsla med gröna växter och fina färger i mitt fönster som just nu är ganska sterilt med enbart en kaffekokare och en Sodastreamer. Planen just nu är att införskaffa en citrusplanta (kanske från IKEA) som ska planteras i en terrakottakruka, hänga några fina växter i amplar från taket och kombinera detta med en lite annorlunda fruktskål. Jag tror detta kan bli väldigt fint. 

Bildkälla: 12, 3, 4, 5 och 6

Jag fortsätter på temat med häftiga kök och denna gång är det färgerna som utgör pricken över i:et. Här blandas en härlig mörkblå nyans på de vanliga köksskåpen med en ljusblå/turkos nyans på väggskåpen som även är placerade på ett lite annorlunda sätt. Till detta har man valt fina läderhandtag och en marmorbänkskiva i bästa kvalité.

Detta är ett av de roligaste och mest annorlunda sätten jag sett någon placera väggskåp på!

Längs hela köksbänken finns en vägghylla med underbara små inredningsdetaljer!

Bilder lånade av Entrance Mäkleri

Söker du ett modernt och arkitektritat boende i centrala Malmö är det här lägenheten med stor L för just dig! Nära Triangeln i Malmö säljs nu denna pärla via Bjurfors med tre rok på 115 kvm. Priset är satt till ca tre miljoner.

Lägenheten har genomgående betonggolv, vita väggar, synliga rör och råa ytor. I köket ses nytänkande med inredningen i plywood, kombinerat med bänkskiva i marmor och en blandare i mässing. Förutom i köket finner man även plywood i skjutdörrarna och garderoberna i hallen. I lägenheten finns också två härliga sovrum, en stor klädkammare och en fräscht badrum i svart och vitt. Förutom den extremt häftiga grundinredningen är även stylingen i denna annons to-die-for. Titta på bilderna och njut!

Som ni kanske har förstått vid detta laget så är jag ett hängivet fan av metaller som koppar och mässing. Just därför är jag bara tvungen att visa er dessa bilder/tips som veckans inspiration! Så snyggt. 

Sanna visar upp sitt kök med nya mässingsskenor för att hänga upp allt man kan tänka sig vilja ha i köket. Riktigt fint!

I ett reportage från Hus och Hem visar man upp en fin Grosshandlarvilla med en rolig detalj i köket. Köksbänkarna är nämligen klädda med kopparplåt och jag älskar det!

Ett kul tips från Fixa och Dona om hur man kan förvandla en ganska alldaglig pall till en riktigt snygg möbel med rolig korkdetalj genom lite färg och ett korkunderlägg.

Pallen kommer från IKEA och underlägget från Åhlens. Om man inte vill använda just denna pall jag man så klart använda samma hack på en annan möbel. Jag funderar på att förändra min ena Frosta Pall från IKEA på detta sätt. Tror det kan bli riktigt snyggt det med!

De har börjat med att målat pallen och sedan ritat upp och klippt till en matchande korkskiva som limmas på pallen.

Bilder lånade av Fixa och Dona