Brass&Gold

Vacker lägenhet från ESNY med en extremt fin kakelugn och ett häftigt mörkt kök. Tycker även det är snyggt med de grå väggarna, de annorlunda tavlorna och Howardsoffan!

 

Translation: Nice pictures of an apartment for sale in Stockholm.

Min måndag har bestått av undervisning i tre olika ämnen, en lång promenad hem samt produktivitet i form av läsning, redigering av bilder och planering inför framtiden... Det bådar gott inför veckan när måndagen är såhär bra!

Jag älskar att ha fina blommor i en vas på soffbordet och just nu är det några rosor som får lysa upp min vardag! De är små och söta, vilket gör dem extra fina och jag blir lite kär!

På måndagar har jag just nu undervisning i hudsjukdomar på andra sidan stan jämfört med var jag bor. Jag tar alltid bussen dit men på vägen hem brukar jag promenera för att få lite frisk luft, ha tid till att tänka eller lyssna på ett podcastavsnitt (idag lyssnade jag på detta avsnitt av Stil i P1). Det är riktigt skönt! En bonus med att promenera hem är att jag passerar centrum och då brukar jag titta i någon liten butik för att få inspiration. Idag gick jag in i en otroligt söt liten butik med namnet Balsalen och där hittade jag två nummer av den danska journalen BLAD. De fick följa med mig hem!

Jag redigerar just nu de sista bilderna från Agnes och Johans fina bröllop som jag fotograferade i slutet av förra månaden! Sortera och redigera bilderna tar alltid längre tid än man tror - särskilt när man även går i skolan och har en hel del andra saker man måste göra! Men äntligen börjar jag bli klar! Det ska bli kul att skicka iväg bilderna till bröllopsparet!

PS. Just nu håller jag på att förbereda en del saker som kommer hända på bloggen! Spännande och roligt är det! Det ska bli så skoj när jag även kan berätta och visa er alla!

 

Translation: My Monday has been really good with classes at the university, a long walk home and some well needed productivity in the afternoon and evening. The two last pictures is from a Agnes and Johan's wedding where I acted as the photographer. I'm almost ready to deliver the pictures and it will be fun to see their reaction!

Vill du ha lite inspiration om inredning och kanske framförallt styling inför försäljning är Hemstylisterna från Fastighetsbyrån ett bra tips! I vart avsnitt visar de hur en lägenhet till försäljning blir stylad och stylisten får chans att tipsa om sina bästa knep! Kul! Avsnitt tre med Jesper Laursen på Scandinavian Homes kan du se här nedan!

 

Translation: Swedish home styling program on youtube.

Veckans inspiration går i höstens mörkare tema då det vädret här i Danmark är på väg att slå om. Just nu har jag känslan av att var dag som går är gråare och kortare än gårdagen. Även om det på kvällarna kan vara mysigt med regn utanför fönstret och man kan tända ljus och krypa upp i soffan hatar jag att det är mörkt på morgonen när man vaknar!

Fint från Daniella Witte på Elle. Jag har börjat tycka det är fint med små dekorationspumpor och framförallt skulle jag vilja införskaffa några helsvarta som pynt nu till hösten! Kanske hade de varit fina på en liten mässingsbricka på min svarta "soffbordskista".

Snygga underlägg i marmor via Milk Decoration. Jag älskar asymmetrin.

Jag önskar jag hade en kakelugn eller kamin i lägenheten som jag kunde elda i när mörkret faller och det är kallt och blött utanför! Via Entrance Mäkleri.

 

Translation: Inspiration of the week. The autumn is coming to Denmark...

Hallen är ett av de rum som jag tycker är svårast att inreda. Det ska båda vara praktiskt men ändå snyggt! Det ska finnas utrymme för att hänga upp jackan, ställa skorna och förvara mössan, men det är också det rum man möter först i huset vilket gör att det oftast är det första intrycket!

Min hall i Århus är inte speciellt stor vilket har gjort det nästan ännu svårare att inreda den snyggt men jag tycker just nu har jag lyckats ganska bra. Jag har hängare för några jackor där man också kan hänga upp sin mössa och halsduk. På ena dörren har jag gamla minnen i form av polaroidbilder och på en liten väggdel har jag hängt upp min runda DIY spegel inspirerad av Adnetspegeln från Gubi. På golvet står två låder i läderimitation ovanpå varandra på golvet och dessa använder jag till förvaring och "hallbord". Här lägger jag mina nycklar och annat jag har i fickorna.

Den detalj i hallen som jag är mest nöjd med är min lampa E27 från Muuto som jag hängt upp och virat runt en egentillverkad hållare av rundstav. Detta är faktiskt det DIY projekt som jag gjorde först här i lägenheten och det börjar bli några år sedan! Tyvärr sitter den fast i väggen så jag tror det kommer få bli kvar när jag flyttar... Synd, men jag kan ju alltid tillverka en ny i nästa lägenhet med!

Adnetspegeln från Gubi. Kanske borde göra ett DIY-inlägg om denna!?

Min favoritdetalj i hallen är denna lampa med upphängning som jag också tillverkat själv.

 

Translation: Some pictures of details in my entrance. Both the round mirror and the lamp-holder is DIY-projects that I've made!

En av mina favoritinredningsknep just nu är att använda växter och plantor av olika sak - gärna kombinerat med häftiga krukor. Detta är så snyggt! Här kommer lite olika tips om hur man kan använda och styla med växter.

Att planera växter i glaskrukor är inte direkt något nytt men jag tycker det var en väldigt fin kombinationen på bilden! Om jag inte tar helt fel tror jag dessa tre kommer från IKEA!

 

I Barcelona finns detta fina hus med en underbar mängd krukväxter! Tänk om man hade kunnat ha en exteriör på sitt hus som denna! Dröm!

Ett bra tips är att pynta dina bokhyllor med små växter och varför inte då välja kaktusar? Tänk bara "ju fler desto bättre"!

Pynta plantan med presentpapper. Snyggt och enkelt! Detta är ett väldigt bra tips till när man ska ha bjudning och man snabb vill ändra sin styling där hemma.

Den typ av krukor jag gillar mest är krukor i mässing eller guld. Snyggt och stiligt! En sådan måste alla ha hemma! Går utmärkt att hitta på loppis för inte många kronor!

Men lika snyggt som mässingkrukan är, lika rätt känns det också med slitna och gärna välanvända terakottakrukor. Här inspirerande bild från @ettrumtill! Också dessa är bra att köpa på loppis!

 

Translation: Decoration at home with plants and nice pots is one of my favorite things!