Brass&Gold

Denna veckas inspiration går i förnyandets tecken. Som jag skrev om för någon vecka sedan planerade jag att göra om lite i mitt kök och nu är jag så gott som färdig. Delen som blivit omstylad är en anställningsyta i vitt med tillhörande hylla och jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Jag fick mer fram mer yta som jag gärna ville ha, och fick till en mysig del i köket med mina DIY-skärbrädor och lite andra detaljer. Nu blir jag glad var gång jag går in i köket!

I morse gick jag upp lite extra tidigt för att göra en god frukost innan vi skulle åka iväg på loppisrunda här i Århus! Jag och fyra kompisar besökte tre stora loppisar och spenderade förmiddagen och halva eftermiddagen på att umgås och fynda saker. Så mysig söndag! Update på vad jag har köpt kommer en annan gång!

Danska Søstrene Grene bjuder in till höstens inredningskollektion som släpps den 10 september och oj så många fina saker de kommer få in! Förutom fina grejer har de även lyckats riktigt bra med stylingen på bilderna. Vad tycker ni?

Mina favoriter ur deras nya kollektion är de fina sängöverkasten, särskilt det i grönt, som jag tror skulle passa väldigt fint i min lägenhet. Jag tänker mig att jag ska styla det med kuddar i olika gröna nyanser. Jag skulle även vilja investera i några burkar i olika färger som ni kan se på den andra bilden och så klart några av mässingssakerna som står ovanpå eldstaden.

Bilderna är lånade ut Søstrene Grenes nya katalog

Jag älskar när man hittar fina hem på nätet och dessa köksbilder gör mig så inspirerad! Köket i fråga tillhör Tamsin Carvan och ligger i South Gippsland i Victoria, Australien. Det som jag fastnar för i detta kök är den fina gamla köksinredningen med naturliga inslag i form av trä. Som pricken över i:et inramas allt in av coolt svart kakel som ger en fin kontrast och framhäver kökets detaljer. Köksbordet, som verkligen kan kallas rustikt, i kombination med stolar i olika form och färg känns både genuint men också nytänkande och modernt.

Bilder lånade från The Design Files

Hemma hos H&M Home's chefdesigner Evelina Kravaev Söderberg finns många designklassiker kombinerat med detaljer från säsongens nyheter. Ett väldigt smart sätt att inreda! T ex ser vi på den vackra stolen nedan både en pläd och en kudde från höstens nyheter. Snyggt!

Bild lånad från Elle Decor

Tidningen Boligmagasinet har besökt Katrín Björk och Jens Søgaards i deras hem på Vesterbro i Köpenhamn. Här möter en enkel och svartvit estetik detaljer i storslagna färger och det är just denna kombination som gör detta hem så intressant.

I köket hittar vi ett helt underbart köksbord som också fungerar som skrivbord under dagarna och på väggarna sitter smakfullt kombinerade tavlor. Rummet får en extra boost av de färgrika små detaljerna kombinerat med inslag av koppar. Tittar man noga på den andra bilden ser man att paret verkar gilla danska HAY och deras vågade färger, här representerade med både en bricka och en "pappersamlarpärm". Snyggt!

De snygga pallarna i trä med mint-stålben kommer från Lagerhaus och passar både som inredningsdetalj men är också praktiska om man har många gäster på besök. Genomgående i detta hem är att alla hyllor är noggrant stylade med många fina accessoarer och att tavlor har en framträdande roll. Det är snyggt men det gör framförallt inredningen mer personlig.

Fotograf Tia Borgsmidt