Brass&Gold

Idag sysselsätter jag mig med att packa och städa inför att jag ska åka till Danmark igen. Mycket ska ner i så få väskor och lådor som möjligt så det blir en del pyssel. I morgon ska Aleksander, Ida, Peter och jag åka till vår sommarstuga några dagar. Det ska bli så skoj!

Men förutom städning och packning måste man ju även göra något roligt under en hel dag och jag bestämde mig för att besöka Erikshjälpen här i Lund. Utbudet var tyvärr inte det bästa men jag hittade två gröna koppar med guldkant. Fina och goda att dricka eftermiddagskaffet ur!

Som jag berättade i förrgår tänker jag göra om lite i mitt kök när jag kommer ner till Århus igen och grunden i denna nya styling ska vara ett antal skärbrädor i olika material och form. De senaste dagarna har jag tillverkat två skärbrädor i ek vilket var väldigt skoj och inte alls så svårt! Ni borde också testa! Här nedan berättar jag kort hur jag gjorde!

Jag börjande med att rita ut mönster för de två skärbrädorna på en gammal ekskiva jag hade stående hemma. Alla runda partier målade jag efter en mall jag klippt ut i papper för att få det symmetriskt. Tips är att vika pappret på mitten så att de två sidorna blir exakt lika när man har ritat och klippt ut!

Efter jag ritat upp formen på ekskivan åkte snickarbyxorna på och jag började med att såga ut formen med en sticksåg. Här gäller det att ta det lugnt när man sågar och försöka följa sina uppritande linjer så noga som möjligt. Blir det inte helt perfekt kan man ofta rädda det med slipmaskinen senare eller säga att det är meningen... Efter sågningen borrade jag hål i handtaget jag gjort. Jag tänker mig att man möjligtvis kan ha en läderrem där senare! För finliret började jag med en grov handfil för att forma till och runda av kanterna, och sedan slipade jag med nämnd följd med slipmaskin med grovt papper, finare sandpapper och tillslut extra fint sandpapper.

Avslutningsvis har jag i två omgångar oljat in skärbrädorna med paraffinolja så nu hoppas jag att de håller lång tid framöver!

Hemnet har denna vecka på riktigt vaknat till liv efter en något lägenhetsfattig sommar. Äntligen säger jag! Här kommer inspiration i form av nya annonser i Malmö med antingen snygg styling och/eller fantastisk potential.

4:a på Östra Ryttmästaregatan 7B från Bolaget med stor potential. Lägenheten har vackra fönster och golv med högt i tak och härliga små utrymmen. Dock hade det nog krävts en del målning innan jag hade varit helt nöjd.

Vid drottningtorget i Malmö ligger denna stora 4,5:a på Slussgatan 1B. Ritad 1929 av Carl Rosell är detta en riktig pärla med eldstad och snyggt kök i nästan genomgående vitt. Lägenheten är stylad med roliga färginslag och snygga inredningsdetaljer ner till minsta eluttag! Häftigt!

Bolaget bjuder på en häftig tvåa på Hospitalsgatan 17 där intressanta detaljer står i fokus. Jag tycker det gröna golvet i hallen är grymt coolt och lite överraskande. Köket är fint med de gråblå luckorna och vardagsrummet känns ljust och helt rätt i tiden.

Jag har sparat det bästa till sist! På Fersens väg 14B, Davidshall, ligger denna 4:a med stor potential från Bolaget. Utan någon inredning tycker jag annonser i allmänhet gör sig riktigt bra. Här kan man sitta och fundera på hur man själv skulle inreda och fixa utan att bli påverkad av de förra ägarna. Efter en snabb titt på bilderna inser jag snabbt att denna lägenhet skulle kunna utgöra grunden för vårt drömboende!