Brass&Gold

Ett rum som jag faktiskt tycker är ganska svårt att inreda är sovrummet. Praktisk konkurrerar ofta med snyggt och enkelt. Man behöver förvaring men vill ändå inte ha för mycket möbler. Frågan är hur man löser dessa problem i praktiken!?

När vi får en egen stor lägenhet hoppas jag på möjligheter att förvara kläder i en garderob som ingår i planlösningen. På så sätt kan man i sovrummet bara ha de mest nödvändiga sakerna som säng, sängbord, kanske en stol och några fina detaljer, precis som på bilderna nedan. Dessa bilder kommer från Stadshem och visst är det snyggt med enkelhet! Den gröna väggen och den fina postern gör inte det hela sämre! Mitt i prick!

Juli månad har gått mot sitt slut och sammanfattningsvis har det varit en riktigt bra månad. Så klart mycket jobb men jag och Peter har även hunnit med en del utflykter och några dagar i min familjs sommarstuga! Nu har vi bläddrat blad på kalendern och första dagen i augusti är här. Jag undrar vad denna månaden har att bjuda på!? Men innan jag fortsätter fundera på det kommer här en liten lista från den gångna månaden. Idéen kommer, som jag även berättat tidigare, från fina Tant Johanna!

Kaffekopp

En sommarkväll för några dagar sedan drack jag kaffe ur en gammal mintgrön kopp som jag hittade i fina föräldrars källare! När jag flyttar till Sverige funderar jag på att sno dessa! Tycker de har en blandning mellan väldigt sött och väldigt fult som gör de intressanta! Tänk er att duka upp en bjudning med dessa koppar!

Bil, fast denna gång en motorcykel

Jag har aldrig kört varken moped eller motorcykel, men när man ser denna bild blir man sugen på att ge sig ut på upptäcktsfärd.

Citat

Mat

Babes in Boyland tipsade för ett tag sedan om hemmagjord lemonad. Detta vill jag testa!

Sweatshirt

Peter och jag gjorde en utflykt till Enkla Ting en fredag efter jag slutat jobba för att äta god lunch och titta på fina prylar! Det var också en av de första dagarna där jag använde min nya tröja från Whyred. Jag fullkomligt älskar den! 

Böcker

Veckans inspiration #30 handlade om inredningsböcker. Jag kan knappt vänta tills The Kinfolk Home kommer! Då ska alla dessa tre juvelerna bli mina!

En stylist som jag gillar är Marie Olsson Nylander. Här kommer lite bilder från hennes hus i Höganäs, Skåne. Så snyggt! Inredning är både rolig och personlig på samma gång, och den känns även väldigt "inne" med naturliga nyanser och material.

Bilder via Design Dose

Inspirerade bilder från Freunde von Freunden via Sfgirkbybay. Jag gillar verkligen hur Andrew Trotter och Mari Luz Vidal har stylat sitt hem som också är en publik plats för utställningar, middagar och som konsertlokal. Tillsammans gör de även magasinet Openhouse Magazine, som så klart passar bra med hur de använder sitt boende.

För några veckor sedan var vi i Köpenhamn och gick på loppmarknad. Förutom second hand shopping passade vi även på att besöka butiken Kaktus København som jag skrivit om tidigare! Vilken häftig butik! Det blev totalt tre fina kaktusar som fick följa med i bilen hem. Här kommer lite fler bilder från butiken!

När man kom till butiken möttes man av fina små och stora kaktusar på trottoaren. Mycket trevligt och välkomnande!

Många kaktusar i olika storlek och form! We like! Tjejerna som jobbade i butiken berättade att de samarbetar med ett danskt företag som odlar kaktusarna och att de var vecka åker ut till deras lokaler för att välja nya kaktusar till butiken!

Är det något jag gillar (förutom inredning då) så är det böcker! Böcker är fina, roliga att läsa och bra att inreda med! Här kommer några böcker som just nu står högst upp på min önskelista! Tror jag ska ta och beställa alla tre när The Kinfolk Home har kommit ut! 

Hej! Kreativa hem hittar du på Adlibris för 126 kr.

Hej! Kreativa hem 2 finns att köpa på Adlibris för 126 kr.

The Kinfolk Home har ännu inte givits ut, men den går att förbeställa på Adlibris för 274 kr.