Brass&Gold

Min måndag har bestått av undervisning i tre olika ämnen, en lång promenad hem samt produktivitet i form av läsning, redigering av bilder och planering inför framtiden... Det bådar gott inför veckan när måndagen är såhär bra!

Jag älskar att ha fina blommor i en vas på soffbordet och just nu är det några rosor som får lysa upp min vardag! De är små och söta, vilket gör dem extra fina och jag blir lite kär!

På måndagar har jag just nu undervisning i hudsjukdomar på andra sidan stan jämfört med var jag bor. Jag tar alltid bussen dit men på vägen hem brukar jag promenera för att få lite frisk luft, ha tid till att tänka eller lyssna på ett podcastavsnitt (idag lyssnade jag på detta avsnitt av Stil i P1). Det är riktigt skönt! En bonus med att promenera hem är att jag passerar centrum och då brukar jag titta i någon liten butik för att få inspiration. Idag gick jag in i en otroligt söt liten butik med namnet Balsalen och där hittade jag två nummer av den danska journalen BLAD. De fick följa med mig hem!

Jag redigerar just nu de sista bilderna från Agnes och Johans fina bröllop som jag fotograferade i slutet av förra månaden! Sortera och redigera bilderna tar alltid längre tid än man tror - särskilt när man även går i skolan och har en hel del andra saker man måste göra! Men äntligen börjar jag bli klar! Det ska bli kul att skicka iväg bilderna till bröllopsparet!

PS. Just nu håller jag på att förbereda en del saker som kommer hända på bloggen! Spännande och roligt är det! Det ska bli så skoj när jag även kan berätta och visa er alla!

 

Translation: My Monday has been really good with classes at the university, a long walk home and some well needed productivity in the afternoon and evening. The two last pictures is from a Agnes and Johan's wedding where I acted as the photographer. I'm almost ready to deliver the pictures and it will be fun to see their reaction!

En av mina favoritinredningsknep just nu är att använda växter och plantor av olika sak - gärna kombinerat med häftiga krukor. Detta är så snyggt! Här kommer lite olika tips om hur man kan använda och styla med växter.

Att planera växter i glaskrukor är inte direkt något nytt men jag tycker det var en väldigt fin kombinationen på bilden! Om jag inte tar helt fel tror jag dessa tre kommer från IKEA!

 

I Barcelona finns detta fina hus med en underbar mängd krukväxter! Tänk om man hade kunnat ha en exteriör på sitt hus som denna! Dröm!

Ett bra tips är att pynta dina bokhyllor med små växter och varför inte då välja kaktusar? Tänk bara "ju fler desto bättre"!

Pynta plantan med presentpapper. Snyggt och enkelt! Detta är ett väldigt bra tips till när man ska ha bjudning och man snabb vill ändra sin styling där hemma.

Den typ av krukor jag gillar mest är krukor i mässing eller guld. Snyggt och stiligt! En sådan måste alla ha hemma! Går utmärkt att hitta på loppis för inte många kronor!

Men lika snyggt som mässingkrukan är, lika rätt känns det också med slitna och gärna välanvända terakottakrukor. Här inspirerande bild från @ettrumtill! Också dessa är bra att köpa på loppis!

 

Translation: Decoration at home with plants and nice pots is one of my favorite things!

Det har varit en ganska seg måndag då jag först kom hem till lägenheten sent igår kväll. Även om det är skönt att klaga har jag bara mig själv att skylla. Åkte lite försent från Sverige men det var så mysigt att umgås med föräldrarna och hinna äta kvällsmat innan avresa!

I förra veckan köpte jag några kaktusar av det större slaget på IKEA tillsammans med en glaslåda med korklock från Synnerlig-kollektionen. På vägen hem från undervisningen idag bestämde mig för att jag skulle plantera mina kaktusar i krukor och göra det lite fint i fönstren här hemma!

Jag började med att plocka fram allt jag behövde och bestämde mig för vilken kaktus som skulle hamna i vilken kruka!

Här är kaktusarna jag planterade! Jag gillar verkligen de med lite hår på! Jag tycker de är söta! De små kaktusarna är också fina och de köpte jag idag!

Såhär ser glasburk med korklock från Sinnerlig-kollektionen ut och förutom i den planterade jag också i en terakottakruka, en vit kruka och i en gammalt doftljus.

Dags för plantering!

Tips när man planterar kaktusar är att använda någon form av handske som skydd så man inte får taggar i händerna!

Fler kaktusbilder och halvvägsresultatet. Den guldiga "krukan" är ett "färdigeldat" doftljus! Bra att kunna återanvända istället för att kasta!

Jag är nöjd med dagens arbete och resultatet! Nu pryder dessa nyplanterade kaktusar både fönstret i mitt kök och i vardagsrummet.

När det gäller inredning blir jag allt för ofta fångad av en tanke om hur jag skulle vilja ha det hemma. Denna tanke kör sedan runt i mitt huvud och det är nästan omöjligt att bli av med den. Just nu är det citrusträd som snurrar runt i mitt huvud, eller mer specifikt citrusträd i köket.

Känslan jag vill komma åt är en härlig varm känsla med gröna växter och fina färger i mitt fönster som just nu är ganska sterilt med enbart en kaffekokare och en Sodastreamer. Planen just nu är att införskaffa en citrusplanta (kanske från IKEA) som ska planteras i en terrakottakruka, hänga några fina växter i amplar från taket och kombinera detta med en lite annorlunda fruktskål. Jag tror detta kan bli väldigt fint. 

Bildkälla: 12, 3, 4, 5 och 6

Hanna Wessman, som driver Hannasroom.com, har designat ett antal krukor för DBKD som släpptes på Formex för inte allt för länge sedan. Krukorna är knottriga och finns i färgerna vitt, matt mörk grå och mörkgrön. De känns helt rätt i tiden och är väldigt snygga! Jag skulle gärna vilja köpa en grön och en vit - gärna i olika storlek!

Bilder lånade av DBKD och Hannasroom.com