Brass&Gold

September månad tar slut idag och vi ger oss in i en något mer höstig oktober. I slutet av var månad presenterar jag månadens lista efter inspiration från Tant Johanna. Vill du se mina tidigare listor så finns de alla under kategorin Månadens lista.

Bil

Man kan väl inte göra annat än att älska denna söta bil!

Mat

Detta är ett recept jag snart måste testa! Rostad broccoli med kyckling och avokado låter gott!

Lampa

Jag älskar min lampa i 24K guld från Design House Stockholm! Den är perfekt nu när hösten närmar sig med stormsteg och man vill lysa upp hemmet och hålla mörkret borta. 

Citat

Fint citat från @mija_mija.

Resmål

Jag såg denna bild på Instagram för inte så länge sedan och blev oerhört sugen på att besöka Venedig! Det ser så vackert ut!

Skor

Jag älskar alla mina Dr. Martens och just nu tror jag dessa i brun mocka är mina favoriter! De är inköpta i Berlin precis innan julen förra året och börjar nu bli precis lagom slitna.

 

Translation: A monthly list of things I like!

Det är bara några timmar kvar till september och just nu känns det som om hösten närmar sig med stormsteg! När jag sitter och skriver detta här i Århus är det både mörkt och regn utanför mitt fönster. Den senaste månaden har jag hunnit avsluta mitt sommarjobb, varit på minisemester i sommarstugan och börjat skolan! Verkligheten kommer sakta och säkert i kapp en, men det gör inte så mycket! Här kommer min lilla augusti-lista...

Kaffekopp

Månadens kaffekopp får bli denna snygging som jag hittade på Erikshjälpen i Lund. Billig, grön, fin och god att dricka ur! Bättre kan det nästan inte bli!

Citat

Sagt av Albert Einstein.

Musik

Years and Years är ett brittiskt band från London som jag just nu gå på repeat på min Spotify. De kommer till Köpenhamn i november och jag hoppas verkligen jag kan se dem då!

Mat

Jag har den senaste månaden varit lite obsessed av en Pinterest feed med mat som Sandra Beijer står bakom! Så underbart mycket god mat! Jag vill testa laga allt nu med det samma! 

Böcker

Just nu läser jag Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson och den är lite speciell men ganska bra.

Juli månad har gått mot sitt slut och sammanfattningsvis har det varit en riktigt bra månad. Så klart mycket jobb men jag och Peter har även hunnit med en del utflykter och några dagar i min familjs sommarstuga! Nu har vi bläddrat blad på kalendern och första dagen i augusti är här. Jag undrar vad denna månaden har att bjuda på!? Men innan jag fortsätter fundera på det kommer här en liten lista från den gångna månaden. Idéen kommer, som jag även berättat tidigare, från fina Tant Johanna!

Kaffekopp

En sommarkväll för några dagar sedan drack jag kaffe ur en gammal mintgrön kopp som jag hittade i fina föräldrars källare! När jag flyttar till Sverige funderar jag på att sno dessa! Tycker de har en blandning mellan väldigt sött och väldigt fult som gör de intressanta! Tänk er att duka upp en bjudning med dessa koppar!

Bil, fast denna gång en motorcykel

Jag har aldrig kört varken moped eller motorcykel, men när man ser denna bild blir man sugen på att ge sig ut på upptäcktsfärd.

Citat

Mat

Babes in Boyland tipsade för ett tag sedan om hemmagjord lemonad. Detta vill jag testa!

Sweatshirt

Peter och jag gjorde en utflykt till Enkla Ting en fredag efter jag slutat jobba för att äta god lunch och titta på fina prylar! Det var också en av de första dagarna där jag använde min nya tröja från Whyred. Jag fullkomligt älskar den! 

Böcker

Veckans inspiration #30 handlade om inredningsböcker. Jag kan knappt vänta tills The Kinfolk Home kommer! Då ska alla dessa tre juvelerna bli mina!

Ännu en månad har gått och vi är väldigt snart inne i juli, men innan dess ska vi hinna med en lista för juni månad! Som tidigare berättat kommer inspirationen från Tant Johanna!

Kaffekopp

Vacker kopp på Elsas blogg!

Resmål

Jag skulle verkligen kunna tänka mig att besöka Paris under sommaren och gå på Les galeries de Paléontologie et d’Anatomie comparée som fina Niotillfem tipsade om för hela två år sedan. Det inlägget har länge legat sparat i min resemapp! Tydligen är det ett museum med bara skelett och hur häftigt är inte det! Känns som det hade passar mig!

Bil

Kan tänka mig att sätta mig bakom denna ratten

Citat

Roligt citat som stämmer ganska bra på mig...... Ops.

Mat

Nu i sommar är det väldigt gott med härlig pastasallad till lunch!

Sweatshirt

Snyggt från Weekday

Bok

Shopping på Erikshjälpen i Helsingborg gav ännu 4 gamla medicinska böcker till samlingen. Jag har faktiskt köpt ett helt gäng där tidigare och böckerna kommer från det nu nerlagda Medicinska museet som låg på Helsingborgs lasarett.

Månaderna rullar på snabbt när man har roligt (eller mest sitter och läser) och det har blivit dags för maj-listan! I denna månads lista finns t ex mitt favoritresemål, ett dåligt bok-tips och ett citat värt att tänka över!

Kaffekopp

Koppar från Design House Stockholm!

Resmål

Peter ska åka till New York om ca två veckor och jag är så avundsjuk att jag håller på att spricka! Jag älskar verkligen den staden! Försöker dock se det positivt! Han kanske tar gåvor med sig hem från andra sidan Atlanten... Bilderna är från för två år sedan när vi var där tillsammans!

Citat

Från @theloppist på Instagram.

Mat

Sommaren närmar sig och jag är sugen på att sitta ute i solen på en altan och käka en god sallad!

Sweatshirt

Jag vill ha fler svarta tröjor! Det är så enkelt med svarta tröjor! Man slipper tänka!

Böcker

Den senaste månaden har jag mest suttit med näsan långt ner i någon av böckerna ovan. Detta är vår litteratur för 10:e terminen (inte allt i alla böcker så klart, men ändå). Och även om det är väldigt spännande är just dessa böcker inget jag kan rekommendera för en trevlig stund i hängmattan...

Det har gått en månad sedan jag hoppade på Tant Johannas roliga påfund "månadens lista" och därför är det dags för en ny version! April månad! Vill ni se förra månadens lista kan ni göra det här!

Kaffekopp

Kopp från Design House Stockholm som är mysig att dricka ur.

Resmål

Resorna den senaste månaden har framförallt bestått av tåg fram och tillbaka till Sverige, men Peter och jag hann i början av påskveckan med en liten tur till Västerås/Stockholm och några helgen senare var jag med familjen i Varberg och gick på eksamensfest för min lillebrors flickvän Linnea! Två mycket trevliga "mini-resor" som behövs i vardagens alldaglighet.

Musik

När Belle & Sebastians There's too much love kommer på Spotify sjunger jag alltid högt med och dansar runt i lägenheten.

Bil

Vem hade tackat nej till att glida runt i denna bil nu när sommaren gör sitt intåg?

Citat

 

Sagt av Steve Jobs. Bilden har jag lånat härifrån!

Mat

Basil Cheesecake with Chocolate Sauce låter både extremt spännande och väldigt gott!

Sweatshirt

Månadens sweatshirt får bli en cardigan till mindre barn. Miniature collection från Acne Studios är så sött att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Bok

Efter få dagar i början av april avslutade jag denna fina bok.

Fler artiklar...