Brass&Gold

Onsdagar brukar i vanliga fall inte vara min favoritdag. Det är sådär mitt i veckan och man börjar bli lite sliten och längtar mest till helgen. Idag känns allt dock annorlunda! Peter kom till Århus idag och det kunde inte vara bättre. Här kommer en sammanfattning av min/vår dag!

Jag började dagen med att städa hela lägenheten och jäklar så skönt allt blir fint och fräscht! Rent och fint med alla saker på sin plats!

Vid lunch promenerade jag ner till stationen och mötte upp Peter som kom med tåget. Vi började med att käka lunch på Ziggys nere vid ån. God men stark Chili con carne blev det. Mysigt! Efter det visade jag Peter HAY pop-up outleten som just nu finns i Århus. De säljer andrahandssortering och prylar som är på väg ur sortimenten till ett riktigt bra pris. Jag har hört rykten om att den senare i höst kommer omvandlas till en HAY Minimarket butik. Spännande!

I HAY-butiken köpte peter en rund glaslåda (för 39 kr!!) och ett anteckningsblock till mig! Tack! Tycker om att bli bortskämd... När vi kom hem var vi så klart tvungna att ta bild på sakerna. Fina grejer alltså! Nu blir det middag och mys i soffan resten av kvällen!

 

Translation: Peter came to Århus today and I'm so happy! I started the day with some cleaning and at lunch I met Peter at the train station. On our way home we took some minutes to look at the HAY pop-up outlet and Peter bought me a glass box and a notebook. Thanks!

Veckorna rullar på i rasande fart och om inte det var nog så känns helgen sådär smärtsamt kort. Idag blir det en hemmadag här i Århus med städning, tvätt och läsning, men så klart kunde jag inte helt slita mig härifrån heller. Jag skrivit ett DIY inlägg som snart kommer upp, men innan det får ni här några saker som jag fastnar för under den gångna veckan!

IKEA presenterar nya kollektionen Björksnäs som ser ut att bli riktigt bra! Möblerna är tillverkade i björk och bygger på nordisk inspiration och design. Lansering i steg mellan oktober 2015 och februari 2016. 

Elsa har tipsat om goda recept i veckan som gått. In och titta! Det ser så gott ut så jag inte vet vart jag ska ta vägen!

Pella Hedeby har skrivit ett inlägg om stylisten Josefin Hååg som visar en styling Josefin gjort för Fantastic Frank. Så fint! In och titta!

Efter en sommar i Sverige har jag för någon vecka sedan kommit tillbaka till Århus och min fina lägenhet här. Även om jag gillar grunden i lägenheter hade jag bestämt mig för att göra om en del när det nu gick mot en ny termin. Uppfräschning och nytt gör ju alla glada!

Jag började med att plocka ner en hel del saker från mina hyllor och min fönsterkarm. Jag funderade en hel del och sedan startade det roliga. På bilderna nedan ser ni hur det blev med några små kommentarer om mina tankar kring stylingen!

Inne i ett av hörnen, där snedtaket möter väggen, har jag en hylla till förvaring av ett och annat. Jag ville här göra ett hörn i rummet med fokus på böcker, guld och rosa. Jag gillar framförallt kombinationen av olika sätt att stapla böckerna på och att man blandar detta med lite fina detaljer. Till höger om hyllan fick min wire basket från Firm Living stå och ovanpå den lite mässingsdetaljer för att knyta ihop med hörnets tema.

På böckerna har jag placerat ett av alla mina kranium och kombinerat det med en målarduk, några polaroidbilder och rosa ljusstakar. Mässingsljusstakarna ni ser har jag hittat på loppis och på min wire basket står även mitt älskade ljus från Tom Dixon. Fasar för den dagen det tar slut (även om jag förmodligen kommer använda det som en kruka då)!

I fönstret ser ni, som jag även visat innan, att jag inrett med en liten whiskey-hörna. Snygga glas och några nya små drinkredskap får också plats. En av mina favoritsaker vad det gäller inredning ligger på den lilla bokhyllan - en lampa i guld från Design House Stockholm som jag fått av Peter!

Bredvid sängen, i ett helt annat hörs, har jag placerat en "bildäckskorg" med några tidningar i. På sidan hänger min lilla apa sådär lite lekfullt och busigt. Korgen använder jag även till att förvara datorsladden och lite andra saker som man gärna vill ha enkel tillgång till men som man kanske inte vill ska ligga framme helt.

Som ni kanske har förstått vid detta laget så är jag ett hängivet fan av metaller som koppar och mässing. Just därför är jag bara tvungen att visa er dessa bilder/tips som veckans inspiration! Så snyggt. 

Sanna visar upp sitt kök med nya mässingsskenor för att hänga upp allt man kan tänka sig vilja ha i köket. Riktigt fint!

I ett reportage från Hus och Hem visar man upp en fin Grosshandlarvilla med en rolig detalj i köket. Köksbänkarna är nämligen klädda med kopparplåt och jag älskar det!

Fina och enkla rum som går i vitt uppskattar jag nästan alltid. Det är svårt att få det att bli helt fel. Jag önskar jag hade plats nog att kunna inreda på detta sätt samt en lägenhet med så pass högt i tak!

Via Design Attractor

Som jag tidigare berättat har jag gjort om en del i min lägenhet och såhär ser min fönsterkarm i sovrummet/vardagsrummet ut nu! På ena sidan står en kaktus i en krukan jag köpte på loppis i helgen och en lampan i betong som jag har gjort själv. På den andra sidan har jag min drinkbricka som jag tycker är riktigt snygg!