Brass&Gold

Denna veckas inspiration går i förnyandets tecken. Som jag skrev om för någon vecka sedan planerade jag att göra om lite i mitt kök och nu är jag så gott som färdig. Delen som blivit omstylad är en anställningsyta i vitt med tillhörande hylla och jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Jag fick mer fram mer yta som jag gärna ville ha, och fick till en mysig del i köket med mina DIY-skärbrädor och lite andra detaljer. Nu blir jag glad var gång jag går in i köket!

Tidningen Boligmagasinet har besökt Katrín Björk och Jens Søgaards i deras hem på Vesterbro i Köpenhamn. Här möter en enkel och svartvit estetik detaljer i storslagna färger och det är just denna kombination som gör detta hem så intressant.

I köket hittar vi ett helt underbart köksbord som också fungerar som skrivbord under dagarna och på väggarna sitter smakfullt kombinerade tavlor. Rummet får en extra boost av de färgrika små detaljerna kombinerat med inslag av koppar. Tittar man noga på den andra bilden ser man att paret verkar gilla danska HAY och deras vågade färger, här representerade med både en bricka och en "pappersamlarpärm". Snyggt!

De snygga pallarna i trä med mint-stålben kommer från Lagerhaus och passar både som inredningsdetalj men är också praktiska om man har många gäster på besök. Genomgående i detta hem är att alla hyllor är noggrant stylade med många fina accessoarer och att tavlor har en framträdande roll. Det är snyggt men det gör framförallt inredningen mer personlig.

Fotograf Tia Borgsmidt

Hemnet har denna vecka på riktigt vaknat till liv efter en något lägenhetsfattig sommar. Äntligen säger jag! Här kommer inspiration i form av nya annonser i Malmö med antingen snygg styling och/eller fantastisk potential.

4:a på Östra Ryttmästaregatan 7B från Bolaget med stor potential. Lägenheten har vackra fönster och golv med högt i tak och härliga små utrymmen. Dock hade det nog krävts en del målning innan jag hade varit helt nöjd.

Vid drottningtorget i Malmö ligger denna stora 4,5:a på Slussgatan 1B. Ritad 1929 av Carl Rosell är detta en riktig pärla med eldstad och snyggt kök i nästan genomgående vitt. Lägenheten är stylad med roliga färginslag och snygga inredningsdetaljer ner till minsta eluttag! Häftigt!

Bolaget bjuder på en häftig tvåa på Hospitalsgatan 17 där intressanta detaljer står i fokus. Jag tycker det gröna golvet i hallen är grymt coolt och lite överraskande. Köket är fint med de gråblå luckorna och vardagsrummet känns ljust och helt rätt i tiden.

Jag har sparat det bästa till sist! På Fersens väg 14B, Davidshall, ligger denna 4:a med stor potential från Bolaget. Utan någon inredning tycker jag annonser i allmänhet gör sig riktigt bra. Här kan man sitta och fundera på hur man själv skulle inreda och fixa utan att bli påverkad av de förra ägarna. Efter en snabb titt på bilderna inser jag snabbt att denna lägenhet skulle kunna utgöra grunden för vårt drömboende!

Nu när det snart är höst och vardagen med studier snart börjar igen är det skönt att försöka få lite struktur på dagen. Därför är jag sugen på lite olika anteckningsblock för att kunna hålla koll på allt som ska hända!

Här är tre olika anteckningsböcker jag skulle kunna tänka mig:

1. Anteckningsboken Field A5 från Lagerhaus, 29 kr 2. To Do A6 lista från Lagerhaus,  3. Skrivboken Jardin A5 från Åhlens, rea 20 kr 

En stylist som jag gillar är Marie Olsson Nylander. Här kommer lite bilder från hennes hus i Höganäs, Skåne. Så snyggt! Inredning är både rolig och personlig på samma gång, och den känns även väldigt "inne" med naturliga nyanser och material.

Bilder via Design Dose