Brass&Gold

Är det något jag gillar (förutom inredning då) så är det böcker! Böcker är fina, roliga att läsa och bra att inreda med! Här kommer några böcker som just nu står högst upp på min önskelista! Tror jag ska ta och beställa alla tre när The Kinfolk Home har kommit ut! 

Hej! Kreativa hem hittar du på Adlibris för 126 kr.

Hej! Kreativa hem 2 finns att köpa på Adlibris för 126 kr.

The Kinfolk Home har ännu inte givits ut, men den går att förbeställa på Adlibris för 274 kr.

Äntligen lördag och jag sitter i köket hemma hos mina föräldrar med en kopp kaffe i handen och tittar ut på det grå vädret. Jag funderar på att man alla dagar inte hinner med allt man vill, särskilt när man jobbar, och därför känns det som om bloggen blivit lite lidande denna veckan. Egentligen gör det inte så mycket, och jag har haft kul på jobbet, men till nästa vecka ska jag försöka skaffa fram mer tid. Hur nu det ska gå till...

När jag sitter här med Peter och äter frukost strötittar vi på lägenheter, särskilt från Bolaget. Det finns så mycket fint! Vi tittat också på inspirationsbilder och här kommer några bilder från Emma Persson Lagerbergs hem. Snyggt stilrent kök i mintgrön och marmor, samt en av de snyggaste "bibliotekshörnorna" jag sett! En sådan hörna ska vi ha i vår kommande lägenhet!

Denna veckas inspiration går i DIY-inläggens tecken. Gör en egen hylla med läderbandskonsoller, sy en kudde eller varför inte snickra ihop en liten hängstol till verandan! Här finns inspiration så det räcker och blir över!

DIY-bloggen Sonoma Seven har tagit över inredningsbloggen Living by CKK och visar hur man gör en egen hylla med konsoller av läderband. Sjukt snyggt och det verkar inte vara speciellt svårt heller! Kanontips. Läs hur du gör här!

Själv visade jag hur man syr ett kuddfodral på ett enkelt sätt! Detta tips tar alltså inte mer än en halv timme att göra och det blir faktiskt riktigt snyggt! Just nu är jag i gång med att sy en andra kudde, denna gång av vitt linnetyg och fårskinn. Den får jag visa er en annan gång!

Om du saknar en hängstol till altanen, verandan eller varför inte under en lummig ek i trädgården, är detta tipset för dig! Se hur du bygger din egen stol på The Merrythoughts blogg!

Det känns som om veckorna bara springer fram och snart är vi mitt i sommaren! Lite jobbigt och lite skönt kanske! Veckans inspiration går i det enkla. Naturliga lugna färger i som genomsyrar rummet. Det är träfärger, olika nyanser av vitt och grått, samt en del gröna växter!

Alvhem säljer lägenhet med fint stylat vardagsrum! Här ser vi mycket trä, grå tyger och en helt del vitt.

Ännu ett exempel med trä i kombination med vitt. Här dock med en del läderdetaljer och snygga flätade lampor.

Fina köksdetaljer och lite mässingsdetaljer. Kan den lilla mässingsskeden med klämma möjligtvis komma från HAY?

Carina Olander flyttade till ett 1800-talshus i stort behov av renovering. Det saknades varmt vatten och riktigt avlopp. Under se senaste åren har hon renoverat huset i långsam takt. Allt för att kunna införskaffa de riktiga detaljerna så att husets känsla och själ inte skulle försvinna.

Trots det stora renoveringsbehovet föll Carina direkt för huset. Då huset använts som sommarstuga de sista 20 åren var det ingen som hade renoverat det och Carina hade därför ett bra utgångsläge för att renovera i 1800-talsanda. Hon säger i intervjun med Lantliv att "Huset var i stort behov av renovering, men jag älskade husets primitivitet. Det var sådan härlig känsla, en sådan där känsla man känner i väldigt gamla hus där ursprunget har blivit bevarat. Vi flyttade in och levde 1800-tals liv." I huset fanns de munblåsta fönsterglasen fortfarande kvar tillsammans med en eldstad i varje rum. Efter några års renovering finns nu vatten och avlopp i huset, ett fint renoverat kök och ett fungerande badrum med fina detaljer.

Man kan följa Carina och hennes 1800-talsdröm på hennes blogg eller instagram @carinaolander.

Bilder via Lantliv

En lite sen veckans inspiration men här kommer i alla fall fyra roliga saker som hänt på min Instagram den senaste veckan! Jag tycker verkligen det finns så mycket fantastisk inspiration på Instagram! Vilka är era favoritkonton?

Östlingh & Schedin håller Spinneriet öppet hela sommaren och bjuder dessutom på underbar inspiration på deras flöde. We like! | The Loppist bjuder på fina valar. | Nylanserad snygg bordslampa från Åhlens med ett pris på 499 kr. | Kaktuskonst av Sarah Widman.