Brass&Gold

Var tvungen att lägga ut reportaget från Elle Decoration med Elsa Billgrens härliga hem. Jag tycker inredningen är extremt charmig och man kan verkligen se att den är personlig och tillhör just Elsa. Kul!

Väldigt häftigt med orange kylskåp från Smeg.

Den gröna soffan är underbar!

Den gamla skolplanschen på väggen gör det lilla utrymmet med pianot mer spännande.

Bilderna kommer från fotograf Stellan Herner.

Lördagen har spenderats med läsning, dans, shopping på Lagerhaus och IKEA, samt lite fotografering. Nu tänker jag ta ledigt, krypa upp i soffan under en filt och läsa nya Bo Bedre som jag fick av Peter igår! Tack finis! Omslaget är så fint med blommorna!

På tal om stilleben så publicerade Daniella Witte ett vacker sådant med vårinspiration för ett tag sedan! Daniellas blogg är en blogg som jag verkligen uppskattar och var gång det kommer ett nytt inlägg hoppar jag nästan jämfota av glädje. Det är alltid så fin inspiration! Om man vill veta lite mer om Daniella kan jag rekommendera en intervju på Youtube av Mija Kinning! In och kolla!

Kaffebryggare från The Coffee Registry

Ja det är ju faktiskt det! Och trots det är jag extremt dålig på just grönt. Hemma i min lägenhet finns många olika nyanser och färger, men inte något grönt. Varför är det så? Oavsett orsak så är det allt för dåligt och jag ska försöka bättra mig!

Men så varför denna upptagenhet av grönt? Jo! De senaste dagarna har jag klickat runt på Pinterest. Pinnat det jag tyckt om och det som inspirerar mig. Jag insåg idag att i princip alla pinnade bilder innehållit antingen gröna detaljer, växtlighet eller en fullkomlig explosion av gröna nyanser. Jag kan bara konstatera att jag tycker om grönt och att jag faktiskt inte vet varför jag inte har använt grönt i min inredning tidigare? Jag tror det beror på att jag inte riktigt haft ögonen för det, men det ska det bli ändring på. Här kommer grön inspiration i massor! Håll till godo!

Grönt finns i tusen olika nyanser. Rogivande, men också dramatiska. En riktigt grön vägg ger ett häftigt intryck, medan växter gör ett rum hemtrevligt. En ljusgrön soffa är inbjudande och den på bilden skulle jag gärna ha i vårt kommande vardagsrum.

Grön växtlighet är vacker och de sista dagarna har jag även lekt med ett eget illustrerat grönt mönster. Det ska bli något riktigt häftigt snart...

Bxxlght gör lampor med häftiga texter, här stylat med blågröna nyanser i bakgrunden. De sista bliderna såg jag idag på Instagram, utlagda av @babes_in_bayland och @rachelcastleandthings, och jag var bara tvungen att ta med dem också! De sprider verkligen en behaglig stämning som gör att jag älskar grönt ännu mer.

Nu ska jag, på tal om grönt, titta på Trädgårdstisdag! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Denna vecka drömmer jag, ännu mer än tidigare, om lägenhet, boende i Sverige och samboliv. Jag intalar mig att "om ett år börjar det". Fram tills dess får drömmarna bära min längtan och för att stilla tankarna finkammar jag Hemmet efter vackra lägenheter.

Första lägenheten går i svart och vitt och ligger på Breitenfeldsgatan 1 2tr i vår huvudstad. Fina kontraster, bilder på väggarna och vackra lampor!

Den andra lägenheten ligger på Fersens väg 22 i Malmö och vilken potential den har! Ljust och fint, med vackra detaljer och bra planlösning. Här skulle jag vilja flytta in!

En vansinnigt snyggt stylad vit sekelskiftstrea hittar vi på Linnégatan 29 i Göteborg. Framförallt blir man kär i köket, som går i grå färgskala med marmor, vitt kakel och mässingsblandare. Varning för drömlägenhet!

För ett antal år sedan kom den mesta inredningsinspirationen från tidningar och andra mer klassiska medier, men nu för tiden finns det så många olika källor för information. En av de medier som jag använder mest är faktiskt Instagram. Det är väldigt smidigt och enkelt att följa personer och företag som man tycker gör fina saker och sedan får man löpande under dagen små inspirationsbilder smidigt i sin feed. Här kommer några bilder jag gillat på det senaste!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8