Brass&Gold

Ännu en vecka har gått och jag har samlat på mig allt för många nya blogginlägg och inspirationsbilder som jag vill visa er. I alla fall, här kommer några.

Ett handgjort korpmässingskranie av Maria Nilsdotter som jag tycker är riktigt fett men som tyvärr lite dyrt med sina 2750 kr. Förutom korp-kraniet lanseras samtidigt också ett fat med klo-fötter och en ljusstake med klo-handtag.

Snyggt DIY-tips med IKEA-hack!

Inspiration från H&M Home!

Färg i all ära, svart är väldigt klassiskt och fint! Jag älskar svart. Det är dramatiskt och ger fin kontrast till annan inredning. Hemma har jag tyvärr lite för få svarta detaljer (även om jag är väldigt nöjd med mitt svarta trägolv i köket), men i kommande lägenheter ska det bli bättre! Här kommer lite tips på inredning som går i svart.

Måla golvet svart eller inred med svarta och vita böcker.

Svarta väggar är fint. Älskar även mässingsmojängen på bordet!

Trappa i svart är helt underbart!

Om man är riktigt modig vågar man måla sitt hus helt i svart som på bilderna ovan (källor okända).

Skåp i svart, gärna med vita insidor, ger fin inramning av skåpsinnehållet. Annars kan man ju måla en dörr i svart...

Ungefär lika vågat som att måla utsidan i huset helt svart är att måla hela rummet i mörka nyanser. Kanske kan man kombinera det med en brun skinnsoffa eller många tavlor på väggen.

Enkla Ting är nog min favoritbutik i Helsingborg-området och den är A L L T I D värd ett besök. Butiken slog upp dörrarna i 2009 och drivs av fina Kajsa Augustsson. Den ligger utanför Helsingborg på gården där Kajsa bor och den charmiga butikslokalen ligger i en av ladorna. Här är det alltid varmt, välkomnande och vackert.

Enkla Ting säljer fina inredningsdetaljer som lyfter dit hem, blandat med snygga lampor och en del möbler som ofta renoverats av ägarna själva. Det är en charmig butik med ett tillhörande café som bjuder på många olika läckerheter och det är få gånger man åker ifrån Enkla Ting utan att i alla fall ha druckit en kopp kaffe. Förutom butik och café finns det så klart en webshop så att även du som bor längre bort kan fynda och shoppa.

Fina Kajsa bakom disken. Som kund blir man alltid mött med ett varmt välkomnande leende och det känns lite som att komma hem.

Ovanvåningen, som tidigare var loftet i ladan, går helt i vitt bjuder på både inspiration och mer inredning.

I den häftigt designande butiken flödar ljuset in genom de stora fönstren.

Enkla Ting är öppet torsdag-söndag mellan 11.00-15.00.