Brass&Gold

Helgen går mot sitt slut och jag har haft det riktigt bra med besök av mina fina föräldrar. Igår gick vi på en restaurang som heter Le Basilic där man får ta med sig sitt eget vin och så köper man trerätters till det! Så kul och bra koncept! Maten var riktigt god och vårt medtagna vin smakade utsökt!

Denna vecka skulle jag gärna ha bloggat om lite mer än jag hann med så här kommer lite små tips med saker ni borde kolla mer på:

Svenskt Tenn släpper nya vaser och oj oj oj så fina de är! Jag skulle kunna köpa alla utan att tveka! Också snygg styling med höstiga färger!

En liten men väldigt fin lägenhet på Östermalmsgatan 67! Stylad av Mimmi Staaf och försäljning via Fantastic Frank! Tummen upp!

Ännu en lägenhet som säljs av Fantastic Frank! Denna är dock belägen på Hjärnegatan 7. Jag älskar hur man här har använt glasrutor som väggar/rumsavdelare! Jag älskar också hur extremt fina alla rummen är och hur stylingen är gjord till perfektion! En drömlägenhet helt enkelt!

Familjen Andersson bor i en sekelskifteslägenhet på Östermalm i Stockholm och här har de inrett med tavlor och färg samtidigt som de behållt den gamla känslan och de fina sekelskiftesdetaljerna. Detta är ett väl inrett hem med genomtänkt möblering och inspirerande färgklickar. Metro Home har varit och hälsat på och samtalat med mamma Bobo som också driver sängkläds-företaget Alex & Fred.

Familjen består av mamma Bobo, pappa Gustav och de tre barnen Fredrika, Alexander och Wilhelmina. De berättar att köket är ett favoritrum och att det de gillar mest med lägenheten är att man lyckats bevara de gamla detaljerna i nästan alla rum. På bilderna kan man se att lägenheten bjuder på storslagna stuckaturer och bröstpaneler tillsammans med otroligt vackra kakelugnar. Vilken kombination!

Kakelugnen i matsalsrummet känns som kronan på verket med sina härliga nyanser och fina detaljer.

Häftiga tavlor pryder matsalsrummets väggar, snyggt placerande både på golvet och på bröstpanelens övre list. Tavlorna i hemmet har alla en betydelse för familjen. Det kan vara allt från bilder som är producerade när mamma Bobo gick på Beckmans Designhögskola till stora oljemålningar som av en slump ropats hem på auktion.

Köket är lite mer spartanskt inrett med ljusa skåp och marmorbänkskivor. Här brukar Bobo sitta och dricka kaffe, både själv och med resten av familjen.

Sovrummen är enkelt och vackert inredda. Barnrummet är stort och tanken är att det ska finnas olika "leköar" där barnen antingen kan leka tillsammans eller var för sig. Jag gillar verkligen gosedjuret som sitter på den lilla stolen intill kakelugnen. Det känns charmigt!

Här kan man slå sig ner och läsa en bra bok i någon av fåtöljerna eller bara sitta och snacka. Kul med blåa dukar och tygstycken med olika mönster. Det passar ihop men ger ändå en trevlig kontrast och gör att rummet blir mer intressant.

PS. Du har väl inte missat att Metro skapat en ny sida för kreativitet med t ex Sandra Beijer (Nio till Fem), Flora Wikström och Sandra Hjort (Atilio) som frontfigurer! Sidan heter helt enkelt Metro Mode Creative och du borde verkligen gå in och titta där!

 

Translation: Today, Metro Home published an article about the Andersson family and their home. They live in an old and beautiful apartment in central Stockholm. I really like the combination of the old details and the inspiring decoration with colorful paintings and pictures.

Just nu har jag helt snöat in på färger och jag spenderar alldeles för mycket tid för att hitta ny inspiration på Pinterest. En del av denna färgmani har tagit sig uttryck i den tavla jag skrev om för ett antal dagar sedan och jag är väldigt sugen på att måla en till med blågröna nyanser. Tror det hade blivit riktigt snyggt!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

En sak som jag ofta finner väldigt charmigt är när man inreder med tidningar! Tidningar är snygga och jag tycker det ger personlighet till rummet. För visst kan vilka tidningar du läser avslöja lite om din person och dina intressen?

Mina nyligen inköpta inredningstidningar ligger i hög på mitt svarta soffbord. På soffbordet står där även en del ljusstakar i mässing och i den ena ligger det två små söta ägg. Ett i sten som jag hittade på en återvinningsstation i våras och ett i mässing som jag köpte för några kronor på loppis nu i höst! Jag tycker de är riktigt snygga!

 

Translation: One thing I really like is to decorate with magazines. Magazines is both beautiful and they tell you a little bit about the person who lives in the house. I combined the magazines with some candleholders and two small eggs. One of the eggs, the stone/marble one, is from the local recycling station and I bought the brass-egg at a flee market not long ago.

Helgen har spenderats i Sverige hemma hos mina föräldrar och det har varit extremt mysigt och skönt! Förutom att umgås med familjen har jag och Peter varit på en kompis bröllop där jag också fotograferade. Jag hoppas på att bilderna blir riktigt fina och jag kanske visar er några av dem senare.

Som ni förhoppningsvis redan vet är det ju söndag och det betyder veckans inspiration! Här kommer några fina grejer jag tittat på och läst om under veckan som gått!

Om du gillar Tacos är detta boken för dig! El Taco Book ser ut att vara en fin bok från grundarna av street food-vagnen El Taco Truck, Nikola och Niklas. I El Taco Book har de samlat sina bästa recept och du kan köpa boken på Adlibris. Tips och bilder via Inredningshjälpen.

Volang tipsar om Tumblr-sidan Organized Clutter. Oj så fina bilder man finner där! Detta är en ny obsession för min del!

Fin lägenhet på Bjurfors via Trendspanarna. Snygga enkla hyllor i både kök och vardagsrum!

Lite sent (SS15) men jäklar vad snyggt dessa bilderna är! Arhoj levererar! Jag skulle gärna vilja ha en av de små kloten med rinnande färg! PS. Kolla även deras AW15 kollektion!

 

Translation: Inspiration from the past week!

Vecka 38 går mot sitt slut och detta har för mig varit en vecka med mycket glädje och roligheter. Peter har varit på besök och vi har gått på stan, kollat film och bara umgåtts. I fredags bjöd vi även middag för vännerna i min lägenhet! Mysigt!

I veckan har det som vanligt hänt en hel del saker i blogg- och inredningsvärlden. Här nedan kommer tre saker som jag lagt lite extra märke till och som jag gärna vill tipsa er om.

Jag har alltid gillat marmorbord och särskilt sådana med grön färg i kombination med mässingsdetaljer. Detta bord i annons på LokalBolig via homesick.nu är helt perfekt!

Ett inspirerande hem via Ida Magntorn . I lägenheten bor Karen Maj Kornum som driver Another Ballroom och oj vilket hem hon har! Tror jag kommer behöva skriva ett helt inlägg om detta i veckan som kommer!

Elsa Billgren tipsar om att "Bli proffs på second hand" i Metro Mode. Bra handfasta tips som är relativt enkla att följa!

 

Translation: Inspiration from the past week.