Brass&Gold

Malin Persson, känd som programledare för succénTrädgårdstisdag, bor i Limhamn utanför Malmö med sin familj i en villa från sekelskiftet. När de flyttade från Rom till Sverige var en av de möbler de tog med sig ett stort skåp i svart med glasdörrar och gulddetaljer. Utifrån detta skåp valde familjen att designa hela sitt kök. Detta berättar Malin i en intervju med My Home.

"Det stod i min svärmors butik i Rom och när hon stängde fick vi det. Innanför en av dörrarna upptäckte vi att det står ’Rue Charlotte no 10’, så det har uppenbarligen stått på den adressen i Paris tidigare. Jag tycker att det är kul att skåpet gjort resan Paris-Rom-Malmö."Malin om skåpets historia

Skåpet inspirerade till en italiensk stil med fransk bistrokänsla och jag måste säga att resultatet är väldigt lyckat! Förutom skåpet, som är helt underbart, finns här helkaklade väggar, betonggolv, mörk köksinredning och mässingsdetaljer. Detta är en stil som jag skulle kunna tänka att inspireras av till vårt kommande kök!

PS. Jag har faktiskt bloggat om detta fantastiska skåp en gång innan men då visste jag inte var bilderna kom ifrån och vem skåpet tillhörde.

 

Translation: Malin Persson moved from Rome to Malmö, in Sweden, and with her she brought a big black Italian cabinet. The cabinet now stands in her kitchen and the rest of the kitchen design is inspired by it. This is so beautiful!

Äntligen fredag och jag har två timmar föreläsning kvar till helgen! Peter är här och vi ska käka middag med några kompisar ikväll! Mysigt! På tal om middag och mat så hade jag inte tackat nej till att laga mat i dessa skönheter från G.R.Y.M! Denna fina bild får bli dagens inspiration!

Bild lånad via rum21.se

 

Translation: Kitchen inspiration. I would love to have some copper sauce pans.

Jag fortsätter på temat med häftiga kök och denna gång är det färgerna som utgör pricken över i:et. Här blandas en härlig mörkblå nyans på de vanliga köksskåpen med en ljusblå/turkos nyans på väggskåpen som även är placerade på ett lite annorlunda sätt. Till detta har man valt fina läderhandtag och en marmorbänkskiva i bästa kvalité.

Detta är ett av de roligaste och mest annorlunda sätten jag sett någon placera väggskåp på!

Längs hela köksbänken finns en vägghylla med underbara små inredningsdetaljer!

Bilder lånade av Entrance Mäkleri

I morse gick jag upp lite extra tidigt för att göra en god frukost innan vi skulle åka iväg på loppisrunda här i Århus! Jag och fyra kompisar besökte tre stora loppisar och spenderade förmiddagen och halva eftermiddagen på att umgås och fynda saker. Så mysig söndag! Update på vad jag har köpt kommer en annan gång!

Jag älskar när man hittar fina hem på nätet och dessa köksbilder gör mig så inspirerad! Köket i fråga tillhör Tamsin Carvan och ligger i South Gippsland i Victoria, Australien. Det som jag fastnar för i detta kök är den fina gamla köksinredningen med naturliga inslag i form av trä. Som pricken över i:et inramas allt in av coolt svart kakel som ger en fin kontrast och framhäver kökets detaljer. Köksbordet, som verkligen kan kallas rustikt, i kombination med stolar i olika form och färg känns både genuint men också nytänkande och modernt.

Bilder lånade från The Design Files