Brass&Gold

Tavelväggar är något som jag verkligen gillar, men det är inte alltid helt lätt att få det att fungera! Det krävs en del försök och mycket planering, samt en bra kombination av motiv för att det ska bli riktigt bra.

Som inspiration till en kommande tavelvägg har jag knåpat ihop ett förslag på datorn. Det är kul att sitta och flytta tavlorna fram och tillbaka tills man hittar en placering som känns bra. Motiven har jag hittat på Desenio där de har många snygga posters till ett bra pris. In och titta vet jag! Vilken är eran favorit?

Äntligen klar! Under våren har jag knåpat och arbetat flitigt i Illustrator med denna karta över min hemstad Århus. Kartan är designad av mig och den är handritad från första tvärgata. Jag måste erkänna att jag är riktigt nöjd. Första exet fick Aleksander i födelsedagspresent och i sommar tror jag att jag ska trycka upp lite fler till mig själv, vänner och bekanta.

Jag älskar posters och tavlor i alla former och färger, men framförallt gillar jag grafiska motiv och bilder i svart och vitt. About Graphics är en liten dansk designstudio från Århus som producerar posters och bilder i minimalistisk och typografisk stil. Marlene, som driver studion, älskar enkelhet, kontrast och starka linjer, vilket man tydligt ser i hennes design.

Gillar ni också posters och tavlor!? Kolla in min "Pinterest board" för mer inspiration!

En fin inredningsdetalj som jag nästan alltid uppskattar är gamla skolplanscher på växtlighet eller anatomi för de känns genuina och de passar nästan vart man än hänger upp dem. Helst av allt skulle jag vilka ha en över människans muskler, som på bilden nedan, och jag skulle vilja ha den hägnade i mitt kommande bibliotek. Tror det skulle vara väldigt fin! Nästa gång jag är på loppis ska jag absolut leta efter en sådan. Hoppas bara jag hittar en!

Bildkälla | Bildkälla okänd

Vill du ha vackra och lite skrämmade insekter som tavlor på väggen? Danska Hagedornhagen samlar på allt från fjärilar till skalbaggar och de små djuren blir sedan preparerade och fotograferade. Bilderna blir till affischer, med ett simpelt och elegant uttryck.

Hagedornhagen startades av fotograferna Mads Hagedorn-Olsen and Anders Morell. Insekterna, som de samlat, är fotograferade med High End kamera för bästa kvalitet och bilderna trycks sedan med noga utvald teknik på extra fint papper. Konstverken är alltid limited edition, med en upplaga på 2000 kopior per motiv.

"At hagedornhagen we have a passion for creeps and tiny winged creatures."

Trycken passar lika fint i vackra hem med en blandning av gammalt och nytt, som på ditt arbetsrum eller i ett bibliotek. Tack vare sin enkelhet är motiven stilrena, och med ett uttryck, som liknar gamla naturbilder, blir de tidlösa. Förutom insekter har Hagedornhagen också bilder på blad och annan växtlighet i sin naturkollektion, tillsammans med ett antal mer grafiska tryck.

Alla affischer finns att se och köpa på www.hagedornhagen.com.

Alla bilder är lånade från www.hagendornhagen.com