Brass&Gold

I Saltsjöbaden utanför Stockholm ligger en vacker sekelskiftesvilla som rymmer hela fem lägenheter och en av dessa säljs nu via Fantastic Frank. Här får du rymlig takhöjd, detaljer från 1910, kakelugn och en vacker lägenhet i två våningar.

Det som fångar mig mest med denna lägenhet är egentligen inte lägenheten i sig, utan den underbara stylingen. Bilderna är stylade med enkelhet där lantliga naturnära toner och mycket grönt får ta plats. Man får känslan av att stylisten gärna ville plocka husets fasad och trädgård med in i rummen och jag tycker hen har lyckats riktigt bra! Om du behöver nytt boende blir denna pärla på 52 kvm din för "bara" 2 495 000 kr.

Fantastic Frank säljer man just nu en lägenhet på Sibyllegatan 50B där framförallt vardagsrummet är något helt extra!  Som ni kanske vet är jag förtjust i färgen rosa och här är stylingen helt perfekt. En stor rosa matta på det ljusa trägolvet med komplementerande posters på två väggar. Att rummet också har en kakelugn och snygga möbler där den underbara vilfåtöljen sticker ut gör detta rummet inte sämre.

I Onsala, ca 30 minuter från Göteborg, ligger denna pärla. En villa som snart firar 100 år och som rymmer sex eldstäder, lika många stora och fina rum, ett kök med originalinredning samt vackra detaljer på nästan alla väggar och i alla tak. Här snackar vi grym potential men huset är i behov av en genomgående renovering. Tänk bara så fint det kan bli med en gnutta kärlek! Detta kan bli ett riktigt drömboende!

Bilder från Skadiamäklarna

Jag fortsätter langa fina lägenheter och denna onsdag är det en våning på 136 kvm till försäljning i huvudstaden. Det som fångade mig när jag såg denna annons var det underbara köket med gröna luckor och fönsterpartiet i vardagsrummet! Häftigt och lite annorlunda! Innan jag återgår till vardagen måste jag också slå ett slag för taklampan i köket. Den är väldigt fin och jag undrar var den kommer ifrån...

Om man varit ute i inredningsbloggosfären de senaste två dagarna kan man inte ha missat detta underbara hus i Hammenhög på Österlen. Med rött tegel, högt i tak och fina stora rum är det ett drömboende utan dess like.

Patricervillan är ritad av arkitekten Andrén, uppförd 1915 och huset kallas Doktorsvillan (hur perfekt är inte det!?). För 5,4 miljoner får du 10 rum på 284 kvm med vacker trädgård och ett litet gårdshus. Här kan man tala om perfektion!

Trädgården är fint i ordninggjord med rabatter och ett härligt växthus. Här vill jag odla!

Köket är vitt och stilrent, och väggen med skåp och glasluckor är helt underbar! 

I Doktorsvillan fick också en stor matsal i mörkare nyanser som ger ett lyxigt intryck. Väggarna pryds av träpaneler och de stora fönstren gör att ljuset faller fint på matsalsbordet.

Trappan är målad i mörkgrå nyans som bryter fint mot den vackra fiskbensmönstrade ekparketten.

Mysiga ytor finns det gott om och i sällskapsrummet finns en stor kamin för kalla och mörka vinterkvällar.