Brass&Gold

Sedan februari har jag bloggat är på Brass&Gold och det har varit roligt, utmanande och framförallt utvecklande! Det har varit så kul med alla som följt bloggen och alla som hört av sig, kommenterat och interagerat. Idag, 29 oktober, byter jag bloggplattform till Hannas Room och jag hoppas att alla ni vill följa med på resan! Bloggen kommer vara den samma, med samma namn och samma inriktning. Bara på ett nytt ställe.

Det var nu ganska många månader sedan som Hanna Wessman frågade mig om jag ville börja blogga på hennes sida när den skulle nylanseras och det tog mig inte lång tid att tacka ja! Sedan dess jag jag gått och längtat efter denna dag och nu är den äntligen här! Jag hoppas alla gamla läsare kommer känna igen sig och jag hoppas att alla nya kommer känna dig välkomna och inspirerade!

Bloggadressen www.brassandgold.com kommer flytta med och ni som följer bloggen via Bloglovin kommer inte behöva göra några ändringar. Om ni följer bloggen med RSS ska ni klicka här så ni också kan följa med på äventyret! Just nu, innan adressen är flyttad, finner du min nya blogg på www.hannasroom.com/brassgold!

PS. Från och med i morgon kommer denna blogg ligga under adressen old.brassandgold.com.

 

Translation: From today I'm blogging on the lovely site Hannas Room!

Utanför fönstret är det mörk och kallt. Hösten är här och vinter kryper sig sakta men säkert närmre. Då kan det vara skönt att se tillbaka på sommaren och allt det roliga man hittade på då! Här kommer några minnen från min sommar 2015 som förevigats med telefonen.

Peter och jag firade sommarlovet genom en utflykt till Enkla Ting utanför Helsingborg!

Vi besökte sommarstugan och stora delar av tjocka släkten var där. Så mysigt!

Lunch i Helsingborg med bästa Alice och Jenny!

Vi drog till Köpenhamn med Peters familj, gick på loppis och besökte Kaktus København.

Förutom alla roliga små utflykter och resor har jag faktiskt jobbat som läkare under större delen av sommaren! Väldigt spännande, lärorikt och utmanande!

Peter och jag tog bilen till fina Århus och gick på dop tillsammans med Malin! Tack Sarah, Lars och Storm!

90-årsfest (30 + 60) med släkten. Kusin Anna fick en fin cykel och blev väldigt glad!

Sommaren avslutades med några dagar i sommarstugan tillsammans med Peter, Ida och Aleksander. Bättre avslutning kunder det inte varit och vi bara myste.

 

Translation: The summer captured with my phone!

Peter och jag åt middag på en solig altan ikväll och ungefär 10 minuter efter att vi hade plockat in allt började det ösregna. Vilken tur vi hade det! Nu blir det spelkväll med Viktor och Johan!

Idag tog Anitha, Lennart, Peter och jag bilen över bron till Köpenhamn för en mysig dag med loppis, umgänge och mat. Vi började dagen på Frederiksberg och avslutade i Dragørs hamn med mat och en välförtjänt öl.

Bakom Rådhuset på Frederiksberg (på en parkering) ligger en av Köpenhamns bästa loppisar och den blev också vårt första stopp för dagen! Är du ute efter designklassiker, fina prylar och bra kvalité är detta loppisen för dig, men letar du efter de där riktiga fynden får du tyvärr leta länge. Försäljarna vet vad de kan ta för pris och trots prutning blir ditt köp ofta en ganska dyr affär. Loppisen har öppet 9-15 på lördagar från mitten av april till mitten av oktober.

Peter bär hem dagens fångst som blev en taklampa i mässing och en liten menyskylt. På Frederiksberg ligger många vackra hus som detta några kvarter från loppisen.

Lennart och Anitha på väg mot nya äventyr. Anitha köpte ett väldigt fint tidningsställ till alla sina inredningstidningar.

Efter loppisen körde vi några kvarter in mot Nørrebro och besökte butiken Kaktus København som jag skrivit om tidigare! Så fin liten källarbutik och så många underbara och roliga kaktusar! Totalt fick tre stycken följa med oss hem, en till mig och Peter och två till Anitha och Lennart!

Idag rörde Peter och jag ihop en enkel pastasallad med lax och pesto till lunch! Hur enkelt som helst! Och väldigt gott!

Såhär gör du: Salta och peppra laxfiléerna och kör dem i ugnen! Koka pastan! Blanda sallad, körsbärstomater, majs, gurka och fetaost i en skål (eller vilka andra grönsaker ni vill ha i eller har hemma). Blanda i pastan och en halv burk pesto! Servera med den ugnsbakade laxen!

Idag åkte jag och Peter till Väla här i Helsingborg för att beställa nya glasögon till mig! Det gick smidigare än väntat, men valde också likadana som jag redan har. Vem tycker om förändring? På vägen hem körde vi förbi favoritbutiken Enkla Ting. Vi tittade först lite i butiken och avslutade med en fika i deras fina café.