Brass&Gold

Jag önskar så att dessa blommor fanns i min lägenhet och inte bara som inspiration på nätet! Så fina buketter! Nu fortsätter min läsning och jag ska försöka hålla mig fri från internet ett tag! God tisdag på er!

Det finns många fina blommor och växter att välja mellan i plantdjungeln, men om du vill vara "inne" i sommar är det en kaktus du ska införskaffa. Kaktusen har under våren blivit inredningsväxternas klara stjärna och den ses i nästan varje blogginlägg, Hemnet-annons och Instagram-post.

Men var ska du då köpa din nya kaktus? Kaktusar finns ju i princip i varenda blomsterbutik och även i flertalet på IKEA, men vill du ha en riktigt fin och bra växt är det kanske till Köpenhamn du ska åka. Där ligger nämligen den nystartade konceptbutiken Kaktus København som bara säljer, ja just det, kaktusar och sukkulenter! Och det ser bara så "lækkert" ut! Jag gillar ideén med en butik som specialiserar sig på ett koncept och gör det riktigt bra. Det som imponerar mig mest är de snygga bilderna där kaktusar får vara modeller. Titta in bilderna nedan och gör dig själv en tjänst och följ butiken på Instagram @Kaktus_kbh.

Vill du besöka butiken!? Det ska jag helt klart göra i sommar! Adressen är Kaktus København I/S, Jægersborggade 35, 2200 København.

Jag tittade så klart på Trädgårdstisdag igår och tyckte att de små drivhusen Malin och Tareq byggde var väldigt fina! Smart att använda gamla fönster och att lägga nock-takpannor ovanpå! Idag gick jag upp tidigt för att hinna göra lite gamla tentauppgifter i barn- och ungdomspsykiatri innan dagens föreläsningar! Nu blir det god frukost innan jag ger mig iväg!

Bilderna är lånade från Malins blogg!

Norrgavel har en fin och somrig bild på deras hemsida som jag var tvungen att lägga upp. Fin soffa i vacker grön färg stylat med många härliga krukor i underbart stålande dagsljus. Får mig att längta ännu mer efter sommaren (om det går).